532 km ile hız rekoru Tuatara'da

@Osman Tuç Konu "vites hissiyatına" değil de direkt "itki hissine" gelince dayanamadım olaya gireyim dedim. Bizim kullandığımız fındık blok motorlarla otomatik vites geçişleri (pedal shift ile) sana bir zevk vermeyebilir ancak gücü bu arabanın çeyreğinde bir araçla denemeni tavsiye ederim.
 
@Osman Tuç Konu "vites hissiyatına" değil de direkt "itki hissine" gelince dayanamadım olaya gireyim dedim. Bizim kullandığımız fındık blok motorlarla otomatik vites geçişleri (pedal shift ile) sana bir zevk vermeyebilir ancak bu arabanın çeyreğinde bunu denemeni tavsiye ederim.
Dediğim bir Lada VTEC etkisi ile Honda etkisi bir değil ayrıca otomatik viteslerde vites atmadığın için sevmiyorum dedim kısacası.
 
Hayırlı olsun. Bugatti çok kalmıştı scoreboard'da zaten.

Bir an başlıktaki ''Tuatara'''yı Tanaka gibi okudum, Miss Ueno Tanaka'yı ne ara araba yaptı diyecektim.
 
Otomatik viteslerde vites atmadığın için sevmiyorum dedim kısacası.
Otomatik viteslerde vites atılmadığıyla ilgili bir kanıya nasıl varılıyor bilmiyorum ama çoğu otomatik şanzıman vitesi senin değiştirmene izin veriyor. Bazılarının direkt vites kolunda bir modu var, bazılarında direksiyon arkası pedallar var, istediğin devirde vites değiştirebiliyorsun. Videoda da sürücü vitesi kendi değiştiriyor.
 
Son düzenleme:
Otomatik viteslerde vites atılmadığıyla ilgili bir kanıya nasıl varılıyor bilmiyorum ama çoğu otomatik şanzıman vitesi senin değiştirmene izin veriyor. Bazılarının direkt vites kolunda bir modu var, ileri geriyapabiliyorsun. Bazılarında direksiyon arkası pedallar var, istediğin devirde vites değiştirebiliyorsun. Videoda da sürücü vitesi kendi değiştiriyor.
Doğrudur, bilgim yok fakat ben istediğim VTEC'i alamıyorum.
 
1498092180_tumblr_ml91s5W00F1rer4c3o2_400.gif
 
Son düzenleme:
Dostum biraz yanlış anlamışsın gibi, ben o shift etkisini alamıyorum sadece o yüzden otomatik araba sevmiyorum manasında dedim. Honda arabaların (eski) verdiği VTEC aşırı gaza getiren, zevk veren bir şey.
Biz bilemeyiz niye mi? Biz Supra, 240SX, S200, Miata, R34 nerde kullandık :D
Robotized manual şanzımanlar o hissi verebiliyorlar, tek farkı zaten debriyaj pedalı olmaması, o da zaten robotized isminin tanımı. Tuatara da o tip otomatikten kullanıyor. Lamborghini'nin de Aventador'da halen bu tip şanzıman kullanmasının nedenlerinden biri de bu, yoksa Huracan'daki DCT varken neden onu kullansın ki?
 
O hissi aldığın VTEC araba neydi? En çok hangi güçte pedal shift ile vites değiştirdiğin otomatik şanzımanlı araç kullandın?

VTEC ile şanzıman alakası da ayrı bir konu...
Dostum ben karma karışık anlattım biraz doğrudur, kısaca ben "muscle" araçları sevmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı