5500 XT sistem nasıl?

Furkan___

Hectopat
Makaleler
1
MSI Radeon RX 5500 XT Gaming X 8G RX 5500 XT 8 GB GDDR6 128B DX12 PCI-e 4.0 X16 (1xhdmı 3xdp) ekran kartı (2130TL)
AMD Ryzen 5 3600 3.6/4.2GHz AM4 işlemci (1527TL)
G.Skill (1x8GB) Ripjaws V Gaming serisi 3200 MHz CL16 (16-18-18-38) siyah renkli alüminyum soğutuculu 1, 35V bellek modülü(277TL)
Corsair Carbide serisi Spec-Delta 650W 80Plus RGB fanlı MidT ATX siyah kasa(1000TL)
ASUS Prime B450M-K AMD B450 AM4 DDR4 4400 DVI VGA M.2 USB3.1 mATX(550TL)
WD Green, 240GB, dahili PC SSD, SATA III 6 Gb/s, 2.5"/7mm - WDS240G2G0A(250TL)
LG 21, 5" 22MK430 5 ms Full HD VGA-HDMI 75 Hz FreeSync IPS LED monitör(718TL)
Logitech MK120 kablolu klavye mouse set, siyah, Q klavye, TR layout, USB tak-çalıştır, PC / laptop ile uyumlu(100TL)
Toplam 6500TL yapıyor. Nasıl olmuş arkadaşlar ben güzel olduğunu düşünüyorum. Parçaların uyumu nasıldır? Uyum konusunda sıkıntı çıkarıcak parça olur mu?
Sistem önerileriniz varsa beklerim. Hepsiburada, Amazon, Vatan Bilgisayar üzerinden alışveriş yapabilirim.

Ekran kartı çok pahalı. Ekran kartında bütçeni 2000 TL üzerine çekiyorsan 1660 Super alman veya 5600 XT zorlaman daha iyi olur.

5500 XT 8GB alacaksan 1700 TL civarında bulunuyor şu anda zaten. 4 aydır kullanan birisi olarak Pulse ile Gaming X arasında 400 TL'ye değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum.

SSD'ye gelirsek WD Blue daha kalitelidir. RAM 1x8 GB yetersiz onu 2x8 GB yapman performans için çok daha önemli. Tek kanal RAM çoğu oyunda yetersiz maalesef.

Son düzenleme:
Ekran kartı çok pahalı. Ekran kartında bütçeni 2000 TL üzerine çekiyorsan 1660 Super alman veya 5600 XT zorlaman daha iyi olur.

5500 XT 8GB alacaksan 1700 TL civarında bulunuyor şu anda zaten. 4 aydır kullanan birisi olarak Pulse ile Gaming X arasında 300 TL'ye değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum.

SSD'ye gelirsek WD Blue daha kalitelidir. RAM 1x8 GB yetersiz onu 2x8 GB yapman performans için çok daha önemli. Tek kanal RAM çoğu oyunda yetersiz maalesef.
Uzun yıllar kullanmak istediğimden gamingx modeli almak istiyorum. Gtx 1660super gaming modeli bu fiyatlarda değil.

Bana sorarsanız Sapphire alınacaksa Nitro alın derim Pulse serisi hem görsel olarak hem de veri olarak bana (kişisel) güven vermedi.
Güç tüketimini de göz önüne alacak olursak MSI Mech versiyonu ileaynı gücü tüketiyor. Ama halen keşke 5500 almak yerine bir NVIDIA alsaydım diyorum.

Düzenleme: RAM 16 GB almazsan dostum tek 8'de kalırsa ekran kartını sadece 4 GB'lık kısmını kullanırsın bunu belirtmek isterim. Sırf bu yüzden artan piyasada 400 TL verdim tek parça RAM'e.

RAM'i 16 yapıp hem AMD için çift kanal özelliğini kullanırsın hem de ekran kartını 8/8 kullanırsın.

Uzun yıllar kullanmak istediğimden gamingx modeli almak istiyorum. Gtx 1660super gaming modeli bu fiyatlarda değil.

Tabii modelin en üst kalite olmasını istiyorsun bu tercih senin, bir üst modelin en düşük kalitesi yerine, bir alt modelin en yüksek kalitelisini seçebilirsin. Ben yalnızca kendi görüşümü bildirdim.

Uzun yıllar kullanmayı seviyorsan SSD ve RAM konusunda yazdıklarımı dikkate almalısın. WD Blue kalite, ömür ve performans olarak WD Green'in üzerindedir ve vereceğin farka değer.

Tabii modelin en üst kalite olmasını istiyorsun bu tercih senin, bir üst modelin en düşük kalitesi yerine, bir alt modelin en yüksek kalitelisini seçebilirsin. Ben yalnızca kendi görüşümü bildirdim.

Uzun yıllar kullanmayı seviyorsan SSD ve RAM konusunda yazdıklarımı dikkate almalısın. WD Blue kalite, ömür ve performans olarak WD Green'in üzerindedir ve vereceğin farka değer.
Ssd kolay değişebilen bir parça bu ssdyi ilerde depolama olarak kullanırım. Daha iyi bir ssd alabilirim.

WD Green için katılıyorum, kendi sitesinden Green'in ne amaçla üretildiği yazıyor.
Bende de 240'lık SSD Green var fakat içerisinde oyun bile kurulu değil sadece önemli dataları tutuyorum. 1 TB Blue WD oldukça iş görür ve seni yarıyolda bırakmaz artık 128 MB önbellekli 5400 rpmliler var piyasada 64MB önbellekle 7200 RPM arasında ki farkı Monster laptopta çok gözlemleme fırsatımız olmadı ama sonuç olarak Blue WD'den şaşma derim.
SSD olarak 256 GB veya benim gibi 128 GB bir NVMe düşünebilirsin.

Sanırım data yalan söylüyor ve evet bu siteyi çok kullanıyorum, ama muhtemelen Sapphire daha iyi değildir çünkü bu sadece performansa bakıyor ya da neyse boş ver yani kalite hayranıysan MSI performans istiyorsan Sapphire seçim senin belki ekran kartını değiştirebilirsin istersen daha iyi performans veren kartlar olabilir.
Ya da boş ver ben önce kendi sistemimi düzenliyeyim.
MSI Radeon RX 5500 XT Gaming X 8G RX 5500 XT 8 GB GDDR6 128B DX12 PCI-e 4.0 X16 (1xhdmı 3xdp) ekran kartı (2130TL)
AMD Ryzen 5 3600 3.6/4.2GHz AM4 işlemci (1527TL)
G.Skill (1x8GB) Ripjaws V Gaming serisi 3200 MHz CL16 (16-18-18-38) siyah renkli alüminyum soğutuculu 1, 35V bellek modülü(277TL)
Corsair Carbide serisi Spec-Delta 650W 80Plus RGB fanlı MidT ATX siyah kasa(1000TL)
ASUS Prime B450M-K AMD B450 AM4 DDR4 4400 DVI VGA M.2 USB3.1 mATX(550TL)
WD Green, 240GB, dahili PC SSD, SATA III 6 Gb/s, 2.5"/7mm - WDS240G2G0A(250TL)
LG 21, 5" 22MK430 5 ms Full HD VGA-HDMI 75 Hz FreeSync IPS LED monitör(718TL)
Logitech MK120 kablolu klavye mouse set, siyah, Q klavye, TR layout, USB tak-çalıştır, PC / laptop ile uyumlu(100TL)
Toplam 6500TL yapıyor. Nasıl olmuş arkadaşlar ben güzel olduğunu düşünüyorum. Parçaların uyumu nasıldır? Uyum konusunda sıkıntı çıkarıcak parça olur mu?
Sistem önerileriniz varsa beklerim. Hepsiburada, Amazon, Vatan Bilgisayar üzerinden alışveriş yapabilirim.
hocam bu arada ben monitörü geliştirmenizi öneririm (prim kasar gibi oldu XD) sizlerin monitör hakkında düşünceleriniz nedir??

Dosya Ekleri

• bruhhhh.PNG
    bruhhhh.PNG
    33 KB · Görüntüleme: 25
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı