5500XT sistem kapanıyor

Sedat34

Decapat
Katılım
25 Kasım 2019
Mesajlar
363
Sistem parçaları.
AMD Ryzen 5 2600.
MSI B450M PRO M.2 v2.
16 RAM 3000 MHz.
500 GB SanDisk SSD.
ASUS Dual 8 GB Evo 5500XT o.c (128 Bit)
Monitör LG 75 Hertz.
FSP 550 Watt PSU.

Oyunlarda hiç sıkıntı yaratmadım 3 kere yaptı 10 güne yakın aralıklarla. Problem şu şekil ekran taklıyor kapanıyor. Kasa çalışıyor. Oyunlarda ya bana denk gelmedi ya da olmuyor bilmiyorum neye göre oluyor genelde oyun oynuyorum. Karta OC yaptığım yok normal ayarlarda oyunuyorum oyunlarda değerler normal.
Not: İlk ekran kartım MSI RX570 8 GB'di onda biraz fazla ısınıyordu ama oyunlarda takılıp ekran kapıyordu kasa çalısıyordu. Garanti yolladığımda iade aldılar.
Bir yardımcı olur musunuz? Tesekkürler.
 
hiç bir ayar yapmadım hocam pc normal hali.
yani oyunda hiç yapmadı 3 kere yaptı toplamda oyunda hiç yapmadı genelde oyun oynuorum
Anladım hocam. Maalesef bu konu hakkında fazla bir bilgim yok. Bilgili arkadaşlarda yorum yaparsa daha iyi olur. Benim tavsiye edebileceğim en son çare olarak temiz bir format atmanız olur. Sonrasında ise bütün sürücüleri güncelleyip, ekran kartının ise 20.4.2 sürümünü kurarsınız.
 

Dosya Ekleri

  • vbn.JPG
    vbn.JPG
    65,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Deneyeceğim umarım olur dostum.
Benim sürücüm 20.2.2 bir şey fark eder mi?

Dostum resimde sağ tarafta güncelleme ile ilgili bir seçenek olması lazım bende yok neden?

Aynı sorunu bende yaşıyordum. Bilgisayar şu an garantide 3 parça sökmüşler. Anakart, GPU ve PSU. Arızalı olan PSU oldu diğer parçalar geri döndüler şu an PSU değişimi olacak. Ben de böyle çözüldü. Siz de garantiye gönderin isterseniz.
 
Aynı sorunu bende yaşıyordum. Bilgisayar şu an garantide 3 parça sökmüşler. Anakart, GPU ve PSU. Arızalı olan PSU oldu diğer parçalar geri döndüler şu an PSU değişimi olacak. Ben de böyle çözüldü. Siz de garantiye gönderin isterseniz.
parçaları ayrı ayrı sitelerden aldım
ram-anakart-islemci=vatan
ssd=hepsiburada
ekran kartı-monitor-kasa=incehesap
 
Oda kasanın içinden geldi dostum PSU sorun olsa oyunda da sorun çıkartır. Ya bana kalırsa RAM veya anakart benim fikrim bu. Ne yapsam bilmiyorum. Şu an sadece RAM yerlerini değiştim ve PSU kablosu değiştim. Dur bakalım hata verecek mi bende bekliyorum.

Hocam benim ki başlangıçta, internet tarayıcısında her yerde kapanıyordu. Ama tabii ki bir sürü parça var. Hepsinden kaynaklanıyor olabilir. Vatan'a götürüp belli bir ücret karşılığı arıza tespit yaptırabilirsin.
 

Geri
Yukarı