5600 XT Cızırtı Sorunu

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Normalde hiç ses yoktu şu sıra gelmeye başladı. Yani ilk aldığım zamanlarda ses falan yoktu. Fakat normalde veya düşük grafikli oyunlarda yine gelmiyor ama bazı oyunlarda Coil Whine gibi bir ses geliyor. Yani Coil Whine olsa sürekli fan çalışırken gelmesi gerekmez mi mantıken? Bu sadece güçlü oyunlarda oluyor anlamadım gitti. Ama düşük oyunlarda veya masaüstünde (ekran kartı fanı devrede olduğu anlarda) ses falan yok. Bu niye oluyor ya da Coil Whine mı var bu kartta? Varsa da neden hep olmuyor da kafasına göre oyun seçiyor yapmak için:)

Zaten kulaklık var. Duymuyorum bile. Araştırdığıma göre de ses dışında da bir zararı yokmuş zaten. 20 iş günü çok çok fazla bence.

Sapphire Pulse 5600 XT
1595958185012.png

Kartın sıfır desibel özelliği var, kullanabilirsiniz bence.

BIOS üzerinden mi aktif ediliyor bu? Ya da nasıl aktif edip deneyebilirim?
Sıfır desibel özelliği default bildiğim kadarıyla ama sessiz BIOS için buradan geçiş yapabilirsiniz:
1595958577681.png

In this area, you'll also find a dual-BIOS switch, with the default setting being "Boost" and the other BIOS "Silent". It not only runs a quieter fan curve, but also comes with slightly lower clocks and voltages, which helps the card stay cool with even the reduced fan speeds.

İşler tuhaflaşıyor. Bugün testler için ekran kartını %100 çalıştırdım fanlar falan hepsini. Ses falan yok. Ama yine ses gelen oyunlara girdim yine ses gelmeye başladı:) Bu kart benle kafa mı buluyor anlamadım:) Acaba karttan değil de HDD’den mi geliyor diye düşündüm. Hem HDD’de hem de SSD’de olan ağır grafikli oyunları açtım yine geldi ses:) Kart resmen oyunlara karşı gıcıklık yapıyor sanki:)

İşler tuhaflaşıyor. Bugün testler için ekran kartını %100 çalıştırdım fanlar falan hepsini. Ses falan yok. Ama yine ses gelen oyunlara girdim yine ses gelmeye başladı:) Bu kart benle kafa mı buluyor anlamadım:) Acaba karttan değil de HDD’den mi geliyor diye düşündüm. Hem HDD’de hem de SSD’de olan ağır grafikli oyunları açtım yine geldi ses:) Kart resmen oyunlara karşı gıcıklık yapıyor sanki:)
Quiet BIOS'u denediniz mi?

Quiet BIOS'u denediniz mi?
Baktım evet ama inanılmaz performans düşürüyor. Bir de sanki benim sorunum fanlardan kaynaklı değil gibi geliyor bana. Yani anlamadım açıkçası.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı