Ayni işlemci bende var. İlk 1 ay stok fan ile kullandim oyunlarda 75-80 derecelere kadar cikiyordu. Hatta masaustunde boştayken bile 40-45 derece oluyordu. Daha sonra sıvı sogutucu aldim. Şuan max 60 derece oluyor. Masaustunde boşta 28-30 derece.

Kullandigim Sivisogutucu

Dosya Ekleri

• IMG_20210408_094545.jpg
    IMG_20210408_094545.jpg
    179,5 KB · Görüntüleme: 26
Ayni işlemci bende var. İlk 1 ay stok fan ile kullandim oyunlarda 75-80 derecelere kadar cikiyordu. Hatta masaustunde boştayken bile 40-45 derece oluyordu. Daha sonra sıvı sogutucu aldim. Şu an Max 60 derece oluyor. Masaustunde boşta 28-30 derece.

Kullandigim sivisogutucu.

O sıcaklıklara düşürmek için sıvı soğutucu almak mantıksız olur. Onun yerine kule tipi soğutucu tercih edilebilir. Sonuçta işlemci 150W çeker Max tahminimce ve gayet de iyi soğutur. Benim i5 11400F işlemciyi 200W değerinde 100 derece oluyordu. Gerçi işlemciden işlemciye fark var ama Ryzen 5 5600X o kadar güç tüketeceğini zannetmem.

O sıcaklıklara düşürmek için sıvı soğutucu almak mantıksız olur. Onun yerine kule tipi soğutucu tercih edilebilir. Sonuçta işlemci 150W çeker Max tahminimce ve gayet de iyi soğutur. Benim i5 11400F işlemciyi 200W değerinde 100 derece oluyordu. Gerçi işlemciden işlemciye fark var ama Ryzen 5 5600X o kadar güç tüketeceğini zannetmem.
Ben bu kapali kutu sivi sogutucuyu 700 TL ye aldigim icin bence mantiksiz olmadi :) Ve kule tipi sogutucudan daha iyi sogutuyor. Bence uygun fiyatli denk gelirse kesinlikle sivi sogutucu idealdir..

Ben bu kapali kutu sivi sogutucuyu 700 TL'ye aldigim için bence mantiksiz olmadi :) ve kule tipi sogutucudan daha iyi sogutuyor. Bence uygun fiyatli denk gelirse kesinlikle sivi sogutucu idealdir.

İdeal doğru ama nedense sıvı soğutucuyu bir ısınamıyorum. Kule tipi soğutucu soğutan birimi belli bozulma olasılığı yok. Ama sıvı soğutucu pompası bozulsun göreyim bakayım naneyi yiyor musun yemiyor musun?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı