5700XT WattMan hatası

Benim kart 'problem bulunamadı' diye yeni geldi garantiden. Benim de oyun oynarken sebepsiz masaüstüne atma veya restart problemleri var.
Stress testlerinde problem olmuyor nedense. En güncel sürücüyü indir dosyalarını ayıkla sonra aygıt yöneticisi kısmından manuel olarak güncelle bakalım. Hiç Radeon uygulaması yüklemeden.

Bunları DDU ıle eskı drıverı kaldırıp Windows Update'ı kapayarak yenı drıverı yukleyerek denedım ama aygıt surucusunu kullanarak yapmadım cogu zaman dogru drıverı bulmuyor bu hatanın bır baska sebebı de Windows AMD uyumsuzlugu deneyeceğim ama cozecegını sanmıyorum kartınız nedır acaba

Bunları DDU ıle eskı drıverı kaldırıp Windows Update'ı kapayarak yenı drıverı yukleyerek denedım ama aygıt surucusunu kullanarak yapmadım cogu zaman dogru drıverı bulmuyor bu hatanın bır baska sebebı de Windows AMD uyumsuzlugu deneyeceğim ama cozecegını sanmıyorum kartınız nedır acaba.

Sapphire 5700 XT Nitro Plus. Manuel güncelleme yapamıyorsun doğru mu anladım?

merak ettigim bır konu da psu kablosu bu sorunu yapıyor olabılır mı acaba benım psu moduler degıl bu hatayı yedıgı zaman psu pcı kablosu ekran kartı baglantı noktasındakı led kırmızı yanıyor
Bende ileride satmayı düşünüyorum. Biliyor musun aynı sisteme eski kartım RX 470i takıyorum problem olmuyor :( Oyundan pat diye atması deli ediyor beni.
yakında bu hata uzerınde tez yazacagım gezmedıgım forum ızlemedıgım vıdeo kalmadı 😀

Merak ettigim bır konu da PSU kablosu bu sorunu yapıyor olabılır mı acaba benım PSU moduler degıl bu hatayı yedıgı zaman PSU PCI kablosu ekran kartı baglantı noktasındakı LED kırmızı yanıyor.

Yakında bu hata uzerınde tez yazacagım gezmedıgım forum ızlemedıgım vıdeo kalmadı 😀

Ben 5700 aldıktan sonra bu restart durumu için PSU eski değiştir dediler. 850W 80 Plus Gold FSP aldım ve ekran kartına çift kablo ile bağladım. Böyle yaptıktan sonra problemlerim ciddi ölçüde azaldı hatta düzeldiğini sanmıştım ama bitmedi. Bir de her restart olayından sonra olay günlüğüne baktığımda kernel Power hatası yazıyor.
Kesin çözer demiyorum ama belki problemini yeni güçlü bir PSU çözebilir. Şans işi sanırım.

Şimdilik birkaç gündür restart atmadı oyunlarda manuel güncelleme yaptıktan sonra ama pat diye atma olayı devam ediyor.
Mesela Dragon age oyununda atıyor ama metro oynarken atmıyor. Bir de manuel güncelleme ile birlikte akım korumalı prizi duvardaki hatta bağladım. Ona farklı priz takarak PC kablolarını taktım. Normalde tam tersiydi. Bilmiyorum bunun etkisi oldu mu? Birkaç gündür böyle kullanıyorum.

Ben 5700 aldıktan sonra bu restart durumu için PSU eksi değiştir dediler. 850W 80 Plus Gold FSP aldım ve ekran kartına çift kablo ile bağladım. Böyle yaptıktan sonra problemlerim ciddi ölçüde azaldı ama bitmedi. Bir de her restart olayından sonra olay günlüğüne baktığımda kernel Power hatası yazıyor.
Kesin çözer demiyorum ama belki problemini yeni güçlü bir psu çözer. Şans işi sanırım.
valorant oynarken cok sık yasıyordum vanguard sıkıntı yapıyor falan denılıyordu sımdı en nadır yasadıgım oyun valorant dıgerlerınde daha cok alıyorum bu hatayı hele epıcten actıgım oyunlarda anında gelıyor bıostan xmp ayarları ıle oynayacagım adım gıbı emınım bu kart gonderdıgım gıbı gelır bana trdekı durum tuketıcıyı korumuyor ayıplı urunu ıade edıp parasını almak gercekten zulum o yuzden kendım cozdum cozdum yoksa bunlara kalsak yandık

Valorant oynarken cok sık yasıyordum Vanguard sıkıntı yapıyor falan denılıyordu sımdı en nadır yasadıgım oyun Valorant dıgerlerınde daha cok alıyorum bu hatayı hele Epic'ten actıgım oyunlarda anında gelıyor BIOS'tan XMP ayarları ıle oynayacagım adım gıbı emınım bu kart gonderdıgım gıbı gelir bana trdekı durum tuketıcıyı korumuyor ayıplı urunu ıade edıp parasını almak gercekten zulum o yuzden kendım cozdum cozdum yoksa bunlara kalsak yandık.

Ben hata notu olarak resmen roman yazdım + hata kodlarını içeren bilgileride paylaştım ama nafile :)

Ben hata notu olarak resmen roman yazdım + hata kodlarını içeren bilgileride paylaştım ama nafile :)
ramlerı hıc test ettın mı pekı kernel ve wattmanın arkasında ramle ılgılı bır sorun yatıyor olabılır psu yu eledıysen ben su an ıkısıne de guvenmıyorum kart psu ram bu ucunden bırı sabıkalı ama acaba hangısı aynı kart arkadasımda var onda sorun yok ıken bende nasıl olabılır amdye bır sans vermekle hata yapıyoruz galıba gpu tarafında nvıdıa en ıyısı sanırım
:)

ramlerı hıc test ettın mı pekı kernel ve wattmanın arkasında ramle ılgılı bır sorun yatıyor olabılır psu yu eledıysen ben su an ıkısıne de guvenmıyorum kart psu ram bu ucunden bırı sabıkalı ama acaba hangısı aynı kart arkadasımda var onda sorun yok ıken bende nasıl olabılır amdye bır sans vermekle hata yapıyoruz galıba gpu tarafında nvıdıa en ıyısı sanırım
:)
Hiç test etmedim. Test edebileceğim problem biliyor musun?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı