58 kilo olan 15 yaşındaki biri 40 kg barbell curl yapabilir mi?

Seroldu

Hectopat
Arkadaşımla konuşuyordum, spor salonuna başlayalı 1-1.5 hafta olduğunu ve kendisinin 20 tekrar 3 set olacak şekilde 40kg barbell curl yaptığını söyledi, bu mümkün mü? Evde çalışan biri ve spor salonuna gitmeyi planlayan biri olarak bunu absürt buldum, aranızda bu işleri bilen birileri var mı? Mümkün müdür?
Ayrıca boyu 1.68-1.72 civarlarında (boyun ne kadar faydası olur bilemiyorum yazayım dedim.)

İmkansız değil fakat çok doğru formda yaptığını düşünmüyorum.

Arkadaşımla konuşuyordum, spor salonuna başlayalı 1-1.5 hafta olduğunu ve kendisinin 20 tekrar 3 set olacak şekilde 40kg barbell curl yaptığını söyledi, bu mümkün mü? Evde çalışan biri ve spor salonuna gitmeyi planlayan biri olarak bunu absürt buldum, aranızda bu işleri bilen birileri var mı? Mümkün müdür?
Ayrıca boyu 1.68-1.72 civarlarında (boyun ne kadar faydası olur bilemiyorum yazayım dedim.)
Bence yapamaz.

Atamaz tartışmaya kapalı bu konu, 1 hafta spor yapan 58 kilo birisi 15 kilo nizami curl zor atar. Arkadaşınız bayağı iyi sallamış. Evde uzun süre spor yaptığını varsaysak bile en fazla 25 ile atabilir oda nizami olmaz.

Atamaz tartışmaya kapalı bu konu, 1 hafta spor yapan 58 kilo birisi 15 kilo nizami curl zor atar. Arkadaşınız bayağı iyi sallamış. Evde uzun süre spor yaptığını varsaysak bile en fazla 25 ile atabilir oda nizami olmaz.
"Sırtım ve belim ağrıyor" diye gezmiyorsa şaşırmam. 😂
Belki listeye pelvis kası ve dizlerdeki lifleri de ekleyebiliriz.

58 kiloda o boyda birisi 10 kilo curl yapabilir 15 ile bile zorlanır, zorla yanlış form ile yapar, daha hamlık ve kas ağrıları bile geçmemiştir, kasları alışmamıştır. Özelliklede daha sadece 1 haftalıksa. Bir de 20 tekrar ha? Bunu spora giden ve anlayan birine söyleyemez, söylese kahkaha atar, kahkaha patlatır, arkadaşından video atmasını iste. Yani bu kadar sallamasından ve abartmasından dolayı da spor geçmişinin de olduğunu sanmıyorum zaten yaşı küçük 🤭

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı