5820K, X99-A Elektriklerin Gitmesi Sonrası Yanık Kokusu

Evet arkadaşlar az önce olan elektrik gel gitinden sonra sistemim açılmıyor. Yanık kokusu var. Başka power ile denedim yine açılmadı. Galiba işlemci anakart ve powerım an itibari ile yandı. İşlemci X99 Gaming 7 anakartında siyah ekran kalıyor. RAM'lerde nasibini almış. Ekran kartını denemedim. CM'ye mail attım.

Umarım sağlık olsun diyecez olmadı. Bu power bu kadar dandikmiydi? Aklımda bu soru var. O kadar röle sesi geliyo hiç mi korumadı? Anakart falan komple gitti PC'ye USB üzerinden bağlı olan flash bellek bile yanmış. TV'de açıktı ona neden bişey olmadı ki?

Hocam PSU bildiğin kokuyor. Bir daha fişe takmak istemiyorum ondan denemedim. Anakart işlemci ve RAM'ler malesef çöp birde 64GB Usb Flash ve Microsoft 3000 klavye kablosuz vericisi.

Anakartın kesinlikle yandığından eminim. Malesef sigorta olmayan bir kaç adet çip erimiş.

Hocam PSU bildiğin kokuyor. Bir daha fişe takmak istemiyorum ondan denemedim. Anakart işlemci ve RAM'ler malesef çöp birde 64GB Usb Flash ve Microsoft 3000 klavye kablosuz vericisi.

Anakartın kesinlikle yandığından eminim. Malesef sigorta olmayan bir kaç adet çip erimiş.
Hocam teknik servis ile filan görüştünüz mü ?

Hocam olay yeni oldu daha teknik servise zamanım yokki. Başıma geldi konu açtım hemen. Ekran kartını anakartın sigortaları kurtarmış onlar yanmış ekran kartı sağlam.

Malesef. İnanırmısınız harici güç kaynağı sipariş verdim sırf böyle bişey olmasın diye yarın falan gelecekti. Ben anakartta o kadar sigorta o powerin içinde aşırı akım koruması gelen elektriği kesmek için röle falan olduğu halde böyle bişey nasıl oluyor aklım almıyo doğrusu. Üzüldüm mü kesinlikle hayır olmasa iyi olurmuş ama yapacak bişey yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı