5820K, X99-A Elektriklerin Gitmesi Sonrası Yanık Kokusu

Evet arkadaşlar az önce olan elektrik gel gitinden sonra sistemim açılmıyor. Yanık kokusu var. Başka power ile denedim yine açılmadı. Galiba işlemci anakart ve powerım an itibari ile yandı. İşlemci X99 Gaming 7 anakartında siyah ekran kalıyor. RAM'lerde nasibini almış. Ekran kartını denemedim. CM'ye mail attım.

Hocam durumunuza cidden çok üzüldüm ben sizin yerinizde olsam şu anda elektrik dağıtım şirketini roketatarla filan basardım heralde siz yine sabırlı birisi çıktınız ama benimde aklım almıyor o kadar kaliteli bileşenler gayet kaliteli bir PSU güzel bir anakart olmasına rağmen nasıl yanabiliyor ?

Hocam durumunuza cidden çok üzüldüm ben sizin yerinizde olsam şu anda elektrik dağıtım şirketini roketatarla filan basardım heralde siz yine sabırlı birisi çıktınız ama benimde aklım almıyor o kadar kaliteli bileşenler gayet kaliteli bir PSU güzel bir anakart olmasına rağmen nasıl yanabiliyor ?
İnanın hiç bir fikrim yok. PSU'yu açıp bakacam garantisi gidecek ondan açamıyorum. Bir adet daha sistemim vardı Z97'li ona geçtim işte oda leş gibi plastik kokuyor. Sakin kalmasam kendime zarar vereğim yapacak malesef hiçbir şey yok şuanda.
@er36po yorumunuz nedir?

İşin garip yanı şurda elektrikler geldi tuşa bastım o zaman yandı. Yani voltajda düzgündü. BİOS ekranını görmedim. Ama monitör No Signal'den çıktı. Zaten sonrasında açılmamak üzere kapandı. Yabancı forumun bir tanesinde sorunun kapasitörden kaynaklandığına dair bir yazı yazmış başına benzer bir iş gelmiş.

Çok büyük geçmiş olsun. İşte bir kez daha neden Türkiye'nin elektriğine güvenilmiyor dememizin kanıtı daha. Siz valla sabırlısınız yine. Ben olsam evde sinir küpü olurdum. Yani o kadar övülen bir PSU buna mı dayanamadı ? Şaşkınlık içindeyim. Valla benim de başıma gelmişti bu durum. Bir yıl öncesine kadar binamıza dağıtılan elektrik yetersizdi ve sürekli ampüller adeta göz kırpıyordu. Ve bunların sonucu anakart kafayı yiyip, kapalı olmasına rağmen kendi kendine açılıyordu ve her açılışta sıfırlanmıs BIOS ile karşılaşıyordum. Mutlaka akım koruyucu priz alın.

Çok büyük geçmiş olsun. İşte bir kez daha neden Türkiye'nin elektriğine güvenilmiyor dememizin kanıtı daha. Siz valla sabırlısınız yine. Ben olsam evde sinir küpü olurdum. Yani o kadar övülen bir PSU buna mı dayanamadı ? Şaşkınlık içindeyim. Valla benim de başıma gelmişti bu durum. Bir yıl öncesine kadar binamıza dağıtılan elektrik yetersizdi ve sürekli ampüller adeta göz kırpıyordu. Ve bunların sonucu anakart kafayı yiyip, kapalı olmasına rağmen kendi kendine açılıyordu ve her açılışta sıfırlanmıs BIOS ile karşılaşıyordum. Mutlaka akım koruyucu priz alın.
Bundan sonra kullanacağım ama bunu kullanmamı öğreten keşke X99 sistemi olmasaydı.

Geçmiş olsun kardeşim...

Aslında bu tür üst seviye parçalarda bu durum olmamalıydı. Fakat hep diyorum her sisteme bir akım korumalı priz ve UPS şart.

Hocam Ayedaş'ı arayın. Bizim burada 1 hafta önce trafo arızası oldu ve trafo değiştirdiler. O günden sonra her gün belirsiz saatlerde elektrik kestikler. Benim online ups var bir sıkıntım olmadı. Ama 186'yı arayıp şöyle bir şey sordum. Elektrikler sürekli gelip gidiyor evdeki elektronik aletlere zarar verirse zararı kim karşılayacak diye. Onlarda elektrik gitti günü ve saati onlara bildirmemi ve bir rapor tutulması sonrası onlar tarafından yönlendirilen bilir kişinin gelip rapor tutması sonucu zararınızın onlar tarafından ödeneceğini söyledi. Tam olarak ne dedi hatırlamıyorum ama bence sizde 186'yı arayın ve yapmanız gereken şeyi sorun yönlendirsinler. Ne kadar uzun zamanda olursa olsun paranızı ödesinler.

Arkadaş nasıl bir voltaj geldiyse artık. Sanayi elektriğimi verdiler nedir. Geçmiş olsun hakikaten üzücü bir durum. Şu elektrik kesintisinden nefret ediyorum. 2015 yılında bile hala kesinti olur mu? Neye dayanarak kesiliyor bilmiyorum ki. Zırt pırt çocuk mu oynuyor bununla?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı