Arishem
Hectopat
Daha fazla
18 yaşındayım, boyum 1.86 cm kilomsa 96 kg. Yağ oranım 26 falandı galiba anlayacağınız kiloluyum. Birkaç kere spor salonuna internetten gördüğüm full body programıyla gidip bırakmıştım. Şimdilerde anladım ki bu kadar izole yapıp zorlamaya gerek yokmuş. Şu anda amacım kas kazanırken yağ kaybetmek bu yüzden stronglifts 5x5 başlayacağım ve kalan 4 dinlenme gününün bazılarında kardiyo olarak zone 2 ve aralıklı sprint (henüz hangisinin mantıklı olduğuna karar vermedim) koşuları yapmak istiyorum.
5x5 yaparken kalistenik yapmak istememin sebebi barfiks, şınav gibi vücut ağırlığı hareketlerini de iyi yapmak istemem. Dinlenmenin önemli olduğunu da biliyorum bu yüzden antrenman gününde yapsam kasları çok zorlarım diye, dinlenme gününde yapsam kasları dinlendiremem diye korkuyorum. Belki de yapmamalıyım cevaplarınız bana çok yardımcı olacak, şimdiden teşekkürler.
@Trilemma hocam sizi bazı konularda gördüm fikrinizi almak isterim.
5x5 yaparken kalistenik yapmak istememin sebebi barfiks, şınav gibi vücut ağırlığı hareketlerini de iyi yapmak istemem. Dinlenmenin önemli olduğunu da biliyorum bu yüzden antrenman gününde yapsam kasları çok zorlarım diye, dinlenme gününde yapsam kasları dinlendiremem diye korkuyorum. Belki de yapmamalıyım cevaplarınız bana çok yardımcı olacak, şimdiden teşekkürler.
@Trilemma hocam sizi bazı konularda gördüm fikrinizi almak isterim.