6.000 devirde dönen motordan fırlayan piston kaç km hız ile çıkar?

erhandiker

Hectopat
Daha fazla  
6.000 devirde dönen bir motordan fırlayan bir adet piston kac km hız ile çıkar ortalama araca göre?

583 km/h tabii ki de bu veri strokun 80mm alınmış hesabı.

Ortalama piston boyutu 10,5 cm'dir.
10,5 cm* 2 (aşağı iniş ve yukarı çıkış tam tevir) * 6000 devir = 126.000 cm/devir.
126,000cm / 100000
= 1.26 km/dakika
1.26*60 dakika= 75.6 km/saat

Buna pistonun kendi boyu kadar hareket ettiğini varsayarak ulaşıyoruz. Chatgpt bile bir piston kaç cm hareket ederin cevabını veremedi.

Son düzenleme:
Nasıl ya daha fazla olması gerekmez mi nedense çok daha fazla hiz ile çıkacakmış gibi geliyor.

Kaba hesap hocam motordan motora değişir ben Toyota Corolla 1.6(4zr-FE) göre hesap yaptım.

Bir de bu hesap doğrusal hızı.

Vp=pi.S.N/60 s(strok) n(devir sayısı)

Tabii ki de tepe noktası hızı onu yazmayı unutmuşum
Ahaha her zaman formül ezberleyenlere deli olmuşumdur. Siz mantık mı kullanıyorsunuz hafıza mı belli değil. Matematik yeteneğim hafıza yetersizliğinden rezil oldu. İçimde çok büyük serzeniş var.

Ahaha her zaman formül ezberleyenlere deli olmuşumdur. Siz mantık mı kullanıyorsunuz hafıza mı belli değil.

Ben şu an iş mi yapıyorum hocam ya da projemi oluşturuyorum

Vp=pi.S.N/60 s(strok) n(devir sayısı)

Tabii ki de tepe noktası hızı onu yazmayı unutmuşum
60'la çarpman gerekmiyor mu? Dakikalık hız ile bir saatte kaç km yapar onu hesaplamak için. Diğerlerinin de anlamını yazarsan daha iyi olur. Ayrıca piston boyutu bir tam tevirde 2 kez kat ediliyor. Formülünde 2 sayısını da göremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…