@Akerfeldt Genel olarak diye başladım cümleye fakat tekrar söyleyeyim her ne kadar kağıt üzerinde değişebilir olsa da sağlıklı bir bağlantı için sayının maksimum 2 olduğunu düşünüyorum ben.
Bende 2 tane SYS_FAN girişi var. Yani çoklayıcı kullansam en çok 4 fan oluyor gene. JRGB1 portunada RGB çoklayıcıyla RGB fan felan taksam iyi kötü oluyor birşeyler. Anakart değiştirirsem fan portlarının çok olmasınıda göz önünde bulundurucam bir dahakine ya, bu çoklayıcı işleri felan çok uğraştırıcı.@Akerfeldt Genel olarak diye başladım cümleye fakat tekrar söyleyeyim her ne kadar kağıt üzerinde değişebilir olsa da sağlıklı bir bağlantı için sayının maksimum 2 olduğunu düşünüyorum ben.
4 girişin hepsini çoklayıcıyla kullansan 8 fana kadar kullanırsın ya.Mesela bende 4 port var yine yetmiyor. Çoklayıcı kullanmıyorum. Kasada 6 fan var. Üsttekiler molexe bağlı. Üreticiler şu anakartlara minimum 6 girişi koydukları zaman rahatlayacağız...
Anladığım kadarıyla fanları psu ya bağlarsak fan kontrolü yapamıyoruz.40 lira civarına satılan bir aparatla molex ten güc alıp 5 fanı aparata bağlıyoruz,bunuda anakartın fan cıkısına bağlarsak biostan fan kontrolu yapabiliyoruz
![]()
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) - Fan Kontrolcü - Soğutucu Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Kasanızdaki tüm fanları otomatik devirli olarak kullanabilmeniz için Akasa'dan Beşli PWM kablosu Kasanız İçin Otomatik Fan Kontrolü! Akasa tek bir PWM çoklayıcı ile kasanızdaki fanların tümünün devir hızını kontrol...www.teknobiyotik.com
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.