6 adet fan kasaya&anakarta nasıl bağlanır?

@Akerfeldt Genel olarak diye başladım cümleye fakat tekrar söyleyeyim her ne kadar kağıt üzerinde değişebilir olsa da sağlıklı bir bağlantı için sayının maksimum 2 olduğunu düşünüyorum ben.
Bende 2 tane SYS_FAN girişi var. Yani çoklayıcı kullansam en çok 4 fan oluyor gene. JRGB1 portunada RGB çoklayıcıyla RGB fan felan taksam iyi kötü oluyor birşeyler. Anakart değiştirirsem fan portlarının çok olmasınıda göz önünde bulundurucam bir dahakine ya, bu çoklayıcı işleri felan çok uğraştırıcı.

Kasamda şuan CPU fan ile birlikte 8 fan var. 3'ü anakarta diğer 5'i ise kasamın kendi PWM fan bağlantısı olduğu için oraya bağlı. Onun dışında PWM uzatma alıp anakartta SYS Fan kısmına takabilirsiniz. Tam devirde dönmesinden rahatsız olmassan da molex ile PSU'ya bağlayabilirsin ama önermiyorum.

Anladığım kadarıyla fanları psu ya bağlarsak fan kontrolü yapamıyoruz.40 lira civarına satılan bir aparatla molex ten güc alıp 5 fanı aparata bağlıyoruz,bunuda anakartın fan cıkısına bağlarsak biostan fan kontrolu yapabiliyoruz

Molex'e bağlamayı tavsiye etmem, sürekli yüzde yüz çalışmak için tasarlanmıyor bu fanlar. Hub gibi bir şey alınmasını tavsiye ederim.

Anladığım kadarıyla fanları psu ya bağlarsak fan kontrolü yapamıyoruz.40 lira civarına satılan bir aparatla molex ten güc alıp 5 fanı aparata bağlıyoruz,bunuda anakartın fan cıkısına bağlarsak biostan fan kontrolu yapabiliyoruz

DC fanlar için kaldırmaz bu çoklayıcı yalnız. İkili versiyonunu kullanıyorum, tek fanda minimum dönüş için gerekli olan yüzde 20 güç buna taktığım header'da yüzde 40 olarak gözüküyor, yani iki kat fazla voltaj veriyor header'a anakartım fanlar minimum hızda dönsün diye. PWM başka hikaye onda nasıl olur bilemem.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı