60.000 TL OLED monitör önerisi

Her yorum kafamı biraz daha karıştırıyor hocam inanılır gibi değil gerçekten.
Dell modele elim gitti derken şöyle bir yoruma denk geldim.
"yaklaşık 6 ay kullandıktan sonra yorumlarımı paylaşıyorum. Monitör fena değil ama şu anki aklım olsa biraz daha fazla para verip kesinlikle ASUS ROG 4K OLED alırdım.

- Bir kere, Dell bunu size söylemiyor ama bu monitör sadece DP 1.4 ile kullanılınca NVIDIA G-Sync uyumlu oluyor. HDMI 2.1 ile kullanınca G-Sync aktif değil. O zaman DP 1.4 kullanırım diyebilirsiniz ama bu sefer de elde ettiğiniz renk kalitesi HDMI 2.1'in sunduğu kadar kaliteli değil. (DP 1.4 bant genişliği: 32, 4 Gbps ve HDMI 2.1 bant genişliği: 48 Gbps )

- Ayrıca bazen ekran kararıyor ve Dolby Vision bağlanacağım diye kasıp duruyor. Sanki USB ile bir cihaz bağlamışsın da Windows cihazı algılamaya çalışıyormuş gibi Windows'un dınk dınk diye cihaz tanıma sesi geliyor. Bu arada ekran kapanıyor tekrar açılıyor.
Tüm bu hatalar Dell forumlarında defalarca dillendirilmesine rağmen Dell'den tek kelime açıklama bile gelmiyor.

• Malzeme kalitesi olarak kesinlikle yine ASUS tercih ederdim. Bunda çok plastik var.
    • Son olarak, ASUS değerini hala korurken bu ürün ben aldıktan birkaç ay sonra 55 bin liradan 40 bin liraya tam 15 bin lira birden düştü. Demek bizden nasıl bir kar ediliyor ki bu ürün bir anda yüzde 30'a yakın indirime girebiliyor?
bir daha asla Dell'ya da Alienware ürünü almayacağıma eminim."

Ayrıca bunun gibi birçok yorumda "fena değil" yorumu görüyorum. Yani anlamadığım bu yorum yapan arkadaşlar ya çok Uber seviyede ekranlar kullanıp bu fiyatlardaki ürünleri beğenmiyor ya da bilmiyorum neye göre fena değil dediklerini. 40-50 bin liralık ürünlerde böyle yorumlar görmek açıkçası bana şaşırtıcı geliyor. 321urx modeli alıp gececeğim sanırım daha yüksek FPS ihtiyaçımdan dolayı, DP olayı da kafamı kurcaladı şimdi.

Boş konuşmuş, rtings incelemesinde zaten HDMI ve G-Sync için düzgün çalışıyor demiş Dell incelemesinde. Ayrıca G-Sync aktif olmama gibi bir durum olamaz, NVIDIA denetim masasında G-Sync için doğrulanmış değil yazısı çıkar ama kullanamadığın veya uyumsuz olduğu anlamına gelmez. NVIDIA sürücü güncellemesiyle monitör için destek getirmezse doğrulanmış değil diye NVIDIA denetim masasında uyarı çıkar. Bu arkadaş da bunu bilmediği için G-Sync aktif değil zannetmiş. Ayrıca her ürün ile alakasız yorum var, bunun Dell ile alakası yok. ASUS'a sallayanda illa ki olacak yani. Asusun satış sonrası desteğiyle alakalı yorumları buraya paylaşırsam soğursunuz markadan. 5.5 ayda veya 1 yıl olmadan yanan Asus Oled monitörler gördüm. :D Bozulanlarda cabası. Ha bir de Coil whine, gradyan sorunları vs bunlarda var. Nedense Asus Oled monitörlerde görüyorum bu sorunları. Konuya Asus oled şikayetlerini yığmayayım şimdi.

Daha açılan yeni konu, XG32UCWMG iadesi. Sebep Coil whine. :D

Desktop Screenshot 2025.12.22 - 19.10.29.34.png

Desktop Screenshot 2025.12.22 - 19.11.54.65.png
Desktop Screenshot 2025.12.22 - 19.12.53.46.png
Desktop Screenshot 2025.12.22 - 19.13.19.06.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

PG27AQDM yanığı
Desktop Screenshot 2025.12.22 - 19.16.12.53.png

XG27AQDMG yanığı
Desktop Screenshot 2025.12.22 - 19.17.00.18.png

Son düzenleme:
Boş konuşmuş, rtings incelemesinde zaten HDMI ve G-Sync için düzgün çalışıyor demiş Dell incelemesinde. Ayrıca G-Sync aktif olmama gibi bir durum olamaz, NVIDIA denetim masasında G-Sync için doğrulanmış değil yazısı çıkar ama kullanamadığın veya uyumsuz olduğu anlamına gelmez. NVIDIA sürücü güncellemesiyle monitör için destek getirmezse doğrulanmış değil diye NVIDIA denetim masasında uyarı çıkar. Bu arkadaş da bunu bilmediği için G-Sync aktif değil zannetmiş. Ayrıca her ürün ile alakasız yorum var, bunun Dell ile alakası yok. ASUS'a sallayanda illa ki olacak yani. Asusun satış sonrası desteğiyle alakalı yorumları buraya paylaşırsam soğursunuz markadan. 5.5 ayda veya 1 yıl olmadan yanan Asus Oled monitörler gördüm. :D Bozulanlarda cabası. Ha bir de Coil whine, gradyan sorunları vs bunlarda var. Nedense Asus Oled monitörlerde görüyorum bu sorunları.
Yapmayın hocam ağlarım :D 321urx ta karar kıldım o zaman. Kurcalarsak Asus ta gidecek elden.

Display 2.1 diger farklar kadar onemli degil. Dedigin gibi urx modelini al gec.
Ekran kartım 5080 olacak hocam. Bu monitörü 1.4 dp ile mi kullanmalıyım yoksa HDMI 2.1 ile mi?

Bence üstteki paylaştıklarım yeterli. Hala soruma cevap vermediniz, URX de yazdığım özellikleri kullanacak mısınız?
Kusura bakmayın atlamışım hocam, şöyle URX modelinde beni cezbeden şey aslında HZ değeri. 4K da bu HZ ler çok ulaşılabilir olmasa da Nvidia teknolojileriyle bu değerleri bazı oyunlarda alırım diye düşünüyorum. Her ne kadar fps odaklı oyunlar oynamasamda, LoL veya Arc Raiders gibi oyunları arada sırada oynarım, o kısımlarda HZ işime yarar diye düşündüm. Birde Siz MPG serisi MAG serisinden daha üst seviye dediğiniz için yöneldim açıkcası. Yoksa USB ler girişler falan benim için önemli değil.

Ekran kartım 5080 olacak hocam. Bu monitörü 1.4 DP ile mi kullanmalıyım yoksa HDMI 2.1 ile mi?

Kusura bakmayın atlamışım hocam, şöyle urx modelinde beni cezbeden şey aslında Hz değeri. 4K da bu Hz'ler çok ulaşılabilir olmasa da NVIDIA teknolojileriyle bu değerleri bazı oyunlarda alırım diye düşünüyorum. Her ne kadar FPS odaklı oyunlar oynamasam da, LoL veya Arc Raiders gibi oyunları arada sırada oynarım, o kısımlarda Hz işime yarar diye düşündüm. Bir de siz MPG serisi MAG serisinden daha üst seviye dediğiniz için yöneldim açıkçası. Yoksa USB'ler girişler falan benim için önemli değil.

HDMI 2.1 ile bagla, hayirli olsun simdiden.

Ekran kartım 5080 olacak hocam. Bu monitörü 1.4 dp ile mi kullanmalıyım yoksa HDMI 2.1 ile mi?

Kusura bakmayın atlamışım hocam, şöyle URX modelinde beni cezbeden şey aslında HZ değeri. 4K da bu HZ ler çok ulaşılabilir olmasa da Nvidia teknolojileriyle bu değerleri bazı oyunlarda alırım diye düşünüyorum. Her ne kadar fps odaklı oyunlar oynamasamda, LoL veya Arc Raiders gibi oyunları arada sırada oynarım, o kısımlarda HZ işime yarar diye düşündüm. Birde Siz MPG serisi MAG serisinden daha üst seviye dediğiniz için yöneldim açıkcası. Yoksa USB ler girişler falan benim için önemli değil.
MPG seri olarak daha üst seviye ama MSI da her zaman seriler arasında büyük farklılıklar olmuyor. Mesela MSI anakartlarında Tomahawk modellere MAG, bunun beyazlarına MPG EDGE adını koyuyor. Aradaki farklar beyaz olması ve RGB gibi ufak tefek şeyler.

Nebi MSI anakart rehberinde bu durumdan bahsetmişti. Dakika 18:45.

Yani MAG ve MPG arasında modele göre büyük veya küçük değişiklikler olabilir. Bu monitörler arasındaki fark ise küçük olanlardan. Hz'yi istiyorsan URX alabilirsin ama görüntü, teknoloji, yanma vs bakımından fark olmayacağını bilerek almanı öneririm.

HDMI 2.1 ile bagla, hayirli olsun simdiden.
Peki hocam bir sorudaha HDMI 2.1 ile bağlarsam maksimumum kaç HZ desteği alacağım 4K da, lakin maksimum 120 hz desteği alacaksam 240 hz olan monitöre yönelmemin bir anlamı kalmıyor @bluerr hocamın dediği gibi beklentim dışına çıkıyor. O zaman direk 321up modeline yönelebilirim.

Aynı nesil, aynı özellikler. Geride kalır bir durum göremedim. İncelemede benzer sonuçlar veriyor.
Desktop Screenshot 2025.12.22 - 19.46.21.74.png

Ayrıca kalıtelı mıkrofıber bez de al, kutudan cıkan bezı bastırmadan sadece toz almak ıcın kullan. Kalıtelı mıkrofıer beze spreyden cok az sık ve leke olan yerlerı nazıkce sıl. Temızlık yaparken dıkkatlı ol gercekten cok kolay cızılıyor bu ekranlar.
Bunu aldım hocam.

İstersen hava üfleme topu da alabilirsin.
Eki Görüntüle 2626749
Bunda ciddi miydin hocam :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı