60 Hz ile 165 Hz arasında hiçbir fark yok

Fareyi hareket ettirdiğiniz anda anlamanız lazım aslında. Hangi kablo ile bağladınız?

Sorun sizdedir bence.
Evet dediğinize katılıyorum displayport ve hdmı ile denedim ikisinde de 165 hz sorunsuz alınıyor gözüküyor. Ama ilginçtir ki 60 hz ile arasında en ufak fark yok oyunlarda da bir fark göremedim.

Dosya Ekleri

• Adsız1.png
    Adsız1.png
    410,7 KB · Görüntüleme: 273
Her şey normal görünüyor. Farenizin ilk hareketi ile birlikte kolayca anlaşılır. Belki de bir sorun yok çabuk alıştınız. Bunu anlamak için 60 hz ve 165 hz iki ekranı yan yana koyun ve test edin. Ben 144 hz kullanıyorum ve bazen 60 hzli laptopuma geçince kasıyormuş etkisi yaşıyorum. Sizde de böyle olmalı.

Hocam sadece masaüstünde mi gezindiniz? Oyunlara girip bir bakar mısınız? 60 ile 144 arasında çok fark oluyorken 60 ile 165 arasında nasıl olmasın?
oyunlarda da malesef fark yok gözümde mi sorun var acaba anlamadım gitti (bazen) oyuna girip çıkınca windows ayarlarında yenileme hızı otomatik 60 hz ye düşüyor.

Son düzenleme:
oyunlarda da malesef fark yok gözümde mi sorun var acaba anlamadım gitti bazen oyuna girip çıkınca windows ayarlarında yenileme hızı otomatik 60 hz ye düşüyor.

Belki de siz gezindiğinizde, oyunlara girdiğinizde 60 Hz algılıyordur. Oyunlara girdiğinizde çözünürlükten 165 Hz geçin. Bu arada hangi kablo ile bağladınız? Pek bilgim yok ama arkadaşlar yardımcı olur hangi kabloyla bağladığınızı söylerseniz.

Her şey normal görünüyor. Farenizin ilk hareketi ile birlikte kolayca anlaşılır. Belki de bir sorun yok çabuk alıştınız. Bunu anlamak için 60 hz ve 165 hz iki ekranı yan yana koyun ve test edin. Ben 144 hz kullanıyorum ve bazen 60 hzli laptopuma geçince kasıyormuş etkisi yaşıyorum. Sizde de böyle olmalı.
hayatım boyunca 60 hz kullandım illa ki birazcık ta olsa fark olur diye düşündüm ama belki de ben farketmiyorum dur dediğiniz gibi bir senaryo bana da olur mu bilmem bende de 60hz laptop var zaman gösterecek.
Oyunda 165FPS alıyor musunuz? Gözle görülür bir fark olması lazım almasanız bile. Bağlamadıysanız DP ile bağlamayı deneyin.
oyunlarda fark göremiyorum 2 farklı kablo ile denedim fark yok ilginç olan hdmı ile de ayarlarda 165 hz ye çıkabilmesi tuhaf bence ama belki de kutudan çıkan kablo yerine daha kaliteli bir kablo alıp denesem nasıl olur diye de düşünmedim değil.
Hocam şakamı bu yapmayın allah aşına 60hz den 144hz geçen biri olarak nasıl farkı hissedemezsiniz şaşırıyorum gerçekten şaka gibi :)
bence de şaka gibi usta ya aynı düşüncedeyim
Monitörünüzü 144 hz olarak ayarladınız mı? Genelde 60 hz olarak gelmekteler.
Ayarladım dostum ama aynı fark yok

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı