- Makaleler
- 1
Kablo ile alakasi yok arkadaslar zaten 165 HZ goruyor ayarlarda arkadas. CS GO da bir test edin hocam 200 300 FPS alirken vs. Farki hissedersiniz.
Evet dediğinize katılıyorum displayport ve hdmı ile denedim ikisinde de 165 hz sorunsuz alınıyor gözüküyor. Ama ilginçtir ki 60 hz ile arasında en ufak fark yok oyunlarda da bir fark göremedim.Fareyi hareket ettirdiğiniz anda anlamanız lazım aslında. Hangi kablo ile bağladınız?
Sorun sizdedir bence.
Hocam şu testi açın ve aldığınız değeri paylaşın.
![]()
Blur Busters TestUFO Motion Tests. Benchmark for monitors & displays.
Blur Busters UFO Motion Tests with ghosting test, 30fps vs 60fps vs 120hz vs 144hz vs 240hz, PWM test, motion blur test, judder test, benchmarks, and more.www.testufo.com
oyunlarda da malesef fark yok gözümde mi sorun var acaba anlamadım gitti (bazen) oyuna girip çıkınca windows ayarlarında yenileme hızı otomatik 60 hz ye düşüyor.Hocam sadece masaüstünde mi gezindiniz? Oyunlara girip bir bakar mısınız? 60 ile 144 arasında çok fark oluyorken 60 ile 165 arasında nasıl olmasın?
oyunlarda da malesef fark yok gözümde mi sorun var acaba anlamadım gitti bazen oyuna girip çıkınca windows ayarlarında yenileme hızı otomatik 60 hz ye düşüyor.
hayatım boyunca 60 hz kullandım illa ki birazcık ta olsa fark olur diye düşündüm ama belki de ben farketmiyorum dur dediğiniz gibi bir senaryo bana da olur mu bilmem bende de 60hz laptop var zaman gösterecek.Her şey normal görünüyor. Farenizin ilk hareketi ile birlikte kolayca anlaşılır. Belki de bir sorun yok çabuk alıştınız. Bunu anlamak için 60 hz ve 165 hz iki ekranı yan yana koyun ve test edin. Ben 144 hz kullanıyorum ve bazen 60 hzli laptopuma geçince kasıyormuş etkisi yaşıyorum. Sizde de böyle olmalı.
oyunlarda fark göremiyorum 2 farklı kablo ile denedim fark yok ilginç olan hdmı ile de ayarlarda 165 hz ye çıkabilmesi tuhaf bence ama belki de kutudan çıkan kablo yerine daha kaliteli bir kablo alıp denesem nasıl olur diye de düşünmedim değil.Oyunda 165FPS alıyor musunuz? Gözle görülür bir fark olması lazım almasanız bile. Bağlamadıysanız DP ile bağlamayı deneyin.
bence de şaka gibi usta ya aynı düşüncedeyimHocam şakamı bu yapmayın allah aşına 60hz den 144hz geçen biri olarak nasıl farkı hissedemezsiniz şaşırıyorum gerçekten şaka gibi![]()
Ayarladım dostum ama aynı fark yokMonitörünüzü 144 hz olarak ayarladınız mı? Genelde 60 hz olarak gelmekteler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.