600 TL monitör önerisi

Dinamik Kontrast:
50M/1​
80M/1(y)
Panel Boyutu:
21,5"​
23" (y)
Tasarım:
(y)
Dahili Hoparlör:
(y)
Görüntü Girişi:
VGA
HDMI1-HDMI2(MHL)
DisplayPort (y)
VGA
DVI-D
HDMI(3,5mm Jack, Ses Çıkışı)
Geri Kalanlar Aynı:
(y)
(y)
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleme:
AOC GA2260 modelini almak isterdim ama bütçem yetmiyor daha pahali benim arada kaldığım konu şu 80.000.000 kontrast ile 50.000.000 arasında çok bir fark var mı?

50M/1 Dinamik Kontrastın açık ve kaplı durumdaki görüntünün değişimine aşağıdaki resimlerden bakabilirsin.
1.jpg 2.jpg

İnceleme videosunda, kısa bir açıklama yapılıyor.

Başlangıç zamanı: 16:00
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

teşekkür ederim cevapladığın için evet arada farklar var açık veya kapalı oldugunda sadece 21.5 inch ile 23 inch arasında pek fark yok büyüklük açısından aoc de 2 adet hdmı girişi var bu bi artı zaten tablodada göstermişsin ama kontrast hakkında pek bi bilgi sahibi olmadiğim için 80m ile 50m arasında çok fark var mı sen olsan hangisini alırsın?

50M ile 80M Dynamic Contrast Ratio(DCR) Türkçe'si Dinamik Kontrast Oranı, arasında satın alma kararını değiştirecek kadar fark yok, fakat bu "fark yok" anlamına gelmiyor.

ASUS'da DCR yok ASCR var, açılımı ASUS Smart Contrast Ratio, Türkçe'si ASUS Akıllı Kontrast Oranı, bu teknoloji biraz daha iyi diyebilirim. Görüntüdeki keskinliği, parlaklığı, açık ton ve koyu tonları içeriye göre en iyi şekilde ayarlar. DCR'da aynı şeyi "yapmaya çalışıyor" ASCR daha iyi yapıyor. Film izlemek için harikadır. (y)

@GCN monitor seçiminde neye dikkat etmeliyiz? Peder rahatsız olmaya başladı PS4'ten. İleriye dönük F/P monitor almayı düşünüyorum odama taşıyacağım PS4'ü. Hem de bilgisayar toplayacağım eğitime başlayınca. Masam da 17 inc VGA monitor var. Bunu değerlendirebilir miyim bir şekilde, ikinci ekran olarak mesela?

@MrClutchh Burada renkler ve zevkler meselesi devreye giriyor. Mesela ben IPS olsun, isterse 30Hz olsun diyebilirim. Bir başkası iğrenç TN olsun, 144Hz & 1ms olsun diyebilir.

PS4'te VGA çıkışı yoktu herhalde? Aktif dönüştürücü ile kullanabilirsin, fakat bu "Input Lag" olarak geri dönüş sağlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı