6000-6500 TL bilgisayar toplama

Darboğaz olmaz diye tahmin ediyorum. Parçalara gelecek olursak güç kaynağında kronik sorunlar var. Seçtiğiniz SSD yerine aynı fiyata 860 evo alınabilir. Ramlarinizin en az 3000 Mhz olması gerekli. Anakartta ise B350 yada x470 modellerinden birisini tercih etmenizi öneririm.

Darboğaz olmaz diye tahmin ediyorum. Parçalara gelecek olursak güç kaynağında kronik sorunlar var. Seçtiğiniz SSD yerine aynı fiyata 860 evo alınabilir. Ramlarinizin en az 3000 Mhz olması gerekli. Anakartta ise B350 yada x470 modellerinden birisini tercih etmenizi öneririm.
Söylediklerinize göre biraz daha değiştirdim. Şuan en son olarak bu halde. Şuan bir eksiği bir sıkıntısı var mı? E2322F2B-56A5-4CE2-8B87-D8F160563CD1.png

Söylediklerinize göre biraz daha değiştirdim. Şuan en son olarak bu halde. Şuan bir eksiği bir sıkıntısı var mı?Eki Görüntüle 296399
Anakartı şu modelle değiştirmenizi öneririm.
Gigabyte AB350M-GAMING 3 AMD B350 Soket AM4 DDR4 3200(O.C.)MHz Sata 3 M.2 USB 3.1 Micro ATX Gaming Anakart - incehesap.com
Birde bütçeyi arttırıp şu kasayı almanız iyi olacaktır.
PHANTEKS Eclipse P300 Tempered Cam

Benim koyduğumla sizin gösterdiğiniz ekran kartının farkı ne ki? Bana aynı gibi geldi. Benim koyduğum gaming pro sizin koyduğunuz sadece gaming. Pro daha iyi olmaz mı?
Şimdi farkettim sizin attığınız Gigabyte imış.

Benim koyduğumla sizin gösterdiğiniz ekran kartının farkı ne ki? Bana aynı gibi geldi. Benim koyduğum gaming pro sizin koyduğunuz sadece gaming. Pro daha iyi olmaz mı?
Şimdi farkettim sizin attığınız gigabyte mış
Gigabyte olanı tercih etmeniz daha iyi.

Şimdi farkettim sizin attığınız gigabyte mış
Gigabyte tercih etme sebebim hem 4 ram slotu olması hemde en önemlilerinden birisi olan dual bios bulundurması.

Bu yaz bilgisayar alacağım ama bikaç şey sormak istiyorum şu an topladığım sistem bu;
  • Kasa : PowerBoost Deluxe Serisi VK-G1011S USB 3.0 Midtower Kasa
  • Harddisk : Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB
  • Güç kaynağı : FSP AHBC Serisi 600W Meet 85 Aktif PFC Güç Kaynağı
  • SSD: TOSHIBA OCZ TR200 240GB SATA3 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
  • Anakart : GIGABYTE B350M-Gaming 3 AMD B350 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) HDMI Anakart
  • RAM: Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2400MHz CL15 Single RAM
  • İşlemci : AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci
  • Ekran kartı : MSI GTX 1080 Gaming X
Öncelikle sistem darboğaz yapar mı? Güç kaynağı yeterli mi? Parçalardan herhangi birinde kronik sorun var mı? Bu sistemi tam 6000 TL'ye topladım. Ekran kartını sahibinden.com'dan sıfır olarak 3000 TL'ye buldum. Onu alamazsam 2600 TL2ye MSI GTX 1070 Ti Gaming alacağım. Sorduğum soruları cevaplarsanız çok sevinirim. Hepinize hayırlı günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorlayıp işlemciyi Ryzen 5 2600 yapmalısınız. Ayrıca 8 GB RAM yetersiz ve 2400 MHz düşük Ryzen sistem için.

Zorlayıp işlemciyi Ryzen 5 2600 yapmalısınız. Ayrıca 8 GB RAM yetersiz ve 2400 MHz düşük Ryzen sistem için.
8 GB RAM şuan bence çokta az değil şuan bütçem 5.5-6K olduğu için böyle yaptım. Seneye 8 ya da 16 GB RAM daha ekleyeceğim. 3000 MHz olarak düzelttim şuan sepetimdeki ürünü. İşlemciyi de Ryzen 5 2600 olarak düzelttim. Diğer parçalarda bir sorun var mı? Ve o güç kaynağı yeterli mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı