6000 TL'ye dizüstü bilgisayar önerisi

gkhan__1

Hectopat
6.000 ve altı fiyat aralığında hem Adobe programlarını sorunsuz bir şekilde kullanabileceğim hem de oyun oynayabileceğim dizüstü bilgisayar linkleri atabilir misiniz acaba?

Yanlış bilgi
7.nesil Intel işlemcili bir bilgisayar bulursan kaçırma al derim çünkü 7'den sonra Intel cozuttu, millet Turbo'yu falan kapatıp kullanıyor işlemciyi, oyun için zaten 2800-3500 arası 1070'e kadar besler. İş için de ısınmasın diye millet performansı kısıyor, o zaman neden o kadar para veriyorsun kullanamayacakasan? Intel Nm'yi falan hiçbir şeyi değiştirmeden yağlayıp ballayıp tekrar servis ediyor işlemcileri bize yıllardır.

7.nesil Intel işlemcili bir bilgisayar bulursan kaçırma al derim çünkü 7'den sonra Intel cozuttu, millet Turbo'yu falan kapatıp kullanıyor işlemciyi, oyun için zaten 2800-3500 arası 1070'e kadar besler. İş için de ısınmasın diye millet performansı kısıyor, o zaman neden o kadar para veriyorsun kullanamayacakasan? Intel Nm'yi falan hiçbir şeyi değiştirmeden yağlayıp ballayıp tekrar servis ediyor işlemcileri bize yıllardır.
10. Nesil işlemciler çıkmışken 6.000 TL bütçeye hangi akla hizmet 7. Nesil bilgisayar önerirsiniz anlamıyorum. Evet, yeni nesil işlemciler ısınıyor ancak bunun çözümü için ne turboyu kapatıyoruz ne de performanstan feragat ediyoruz. Çok basit çözümleri mevcut.

Bahsettiğiniz 7. Nesil mobil işlemciler ile I5-9300H'ın karşılaştırma sonuçları:

I5-7300HQ vs I5-9300H

I7-7700HQ vs I5-9300H

7300HQ ile kıyaslama gereği bile duymuyorum. Ancak 7700HQ ile kıyaslanabilir ama bu kıyasta da 9300H önde götürüyor.

7.nesil mobil işlemciler ile 8 ve 9. nesil işlemciler arasındaki performans farkı azımsanmayacak kadar fazla. Yeni nesil işlemcili bir bilgisayar almaması yanlış olur asıl bence.

Ben 9. nesil işlemcili dizüstü bir bilgisayar kullanıyorum ve ne Turbo Boost ne de bazılarının yaptığı gibi Hyper threading özelliğini kapatmadan kullanıyorum. Sıcaklık ile ilgili hiçbir sorunum yok.

Hem istediğim bütün oyunları gayet akıcı şekilde oynuyorum hem de SolidWorks, Fusion360 ve AutoCAD gibi CAD-CAM yazılımlarını rahatlıkla kullanabiliyorum. Tasarladığım 3B modellerin render görüntülerini alırken işlemci performansından oldukça memnunum.

Bence olabildiğince güncel donanıma sahip bir ürün almalı arkadaşımız.

Son düzenleme:
@Silinen üye @OmerOski Ben adama bulabilirse dedim zaten. Fiyat olarak 6000 TL civarına sıfır olmasa da 2.el 7700Hq'lu ve 1060'lı bir PC alabilir, işlemci yerine ekran kartına yatırım yapmış olur. Isınan bir işlemciye para vermek istemem, çözümler elbette olur, klimalı odada kullanırsın, soğutucu kullanırsın, Frekansı aşağıya çekersin vs. Bana işlemciyi satarken +4GHz diye satıyor, ben bunu stabil bir şekilde +4 GHz'de kullanabiliyor muyum? Azıcık testlerine bakayım dedim +80 derecede çalışıyor, kabul ediyorsanız o sıcaklıkları alabilirsiniz. Oyunlarda kullandığınız ekran kartına göre zaten işlemci üst seviye o yüzden frekansı aşağıya çekseniz de FPS düşmez, kullanmadığım frekansa neden para vereyim? Kaliteli bir soğutması varsa bir şey diyemem. Tabi 10000 TL baydıktan sonra da o soğutmayı beklemeniz normal.
Kaldı ki herkes bunun çözümünü aramak zorunda mı yani alıp kullanmak istiyor adam ama aldıktan sonra sıcaklığı nasıl düşürürüm diye araştırma yapacak.

Son düzenleme:
Ne yazık ki bilgi yok, fikir çok. 7700HQ dediğiniz işlemci ısınmıyor gibi konuşuyorsunuz. Ekran kartına yüklenen oyun oynarsanız tabi ısınmaz. Tam olarak sizin bahsettiğiniz sisteme ait bir oyun test videosu buldum. Isınmadığını iddia ediyorsunuz ya. Bir de bu videoyu izlemenizi rica ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sende bilgi de yok fikir de yok. Bu sistemin ne olduğu belli mi :D İçini açınca örümcek ağlarının karşılamayacağını kim söylüyor? :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Al bak kendi bilgisayarım (sattım gerçi) kendi testim
İşlemci kullanımına bak %90 üzeri ama sıcaklığı görüyorsun.
Arkadaşımda da 1060'lı modeli var, ekran kartı sıcaklığı yüksek ama işlemci sıcaklığı aynı onu da belirteyim.

Son düzenleme:
Öncelikle cümleler büyük harf ile başlar ve ben sizin asker arkadaşınız değilim üslubunuza dikkat edin. 3 Sene önce çıkmış bir işlemciyi ve 2. el bir bilgisayarı yeni sistemlerle karşılaştırıyorsunuz, gerçekten komik. Size kanıtlanmış performans testleri(bkz.) sunmama rağmen sabit görüşünüzden vazgeçmiyorsunuz.

Aşık Veysel ne güzel söylemiş; "İnan sana değil kastım..." İyi forumlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı