6000 TL'ye Oyuncu Sistemi Toplama

• Konuyu başlatan Hitokiri Battousai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 56
  • Görüntüleme 5.939
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
150 TL bir bütçe arttırmasıyla X99 sistem topladım. Klavye ve mouse dahil değil.
screenshot_1-png.46376

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    37,6 KB · Görüntüleme: 476
Monitör-ses sistemi-keyboard mouse a 1100 Tl vereceğini varsayarak

GTX 970
Corsair Carbide Spec 02
Maximus 7
4770 K
Seidon240M
7200RPM hdd 1 Tb (x3)
Ram hiç fark etmez 2x4 1600 mhz 300 Tl(max)

5700 Ediyor sanırım yaklaşık .

Neden 3 adet 1tb alıp fazla para vereyim ki ? Ayrıca kasaya fazladan sata kablosu bağlamak da saçma olur. Haswell refresh varken 4770k mantıksız olur. Anakartı 6000tlye yakın olması için seçtiniz sanırım :D
Kusura bakmayın, hep kusur aramış gibi oldum ama uyumsuz bi sistem olmuş.

@Silinen üye Bende böyle bir sistem toplamıştım, sizce hangisini almam daha mantıklı olur ?

Corsair CP-9020048-EU CX Builder Serisi CX600 Ver. 2 600W 80+ Bronze Psu | sanalmarketim

Corsair CX serisi bir güç kaynağı kesinlikle almayın derim. Her şeyden önce güç kaynağının her yanı tayvan ve çin malı kondansatör dolu. Üzerindeki güç değerlerini de ancak 25- 30C'de verebiliyor. İncelemelerde torture testleri bile atlatamayan bir güç kaynağı.

Aynı şekilde Corsair'in RM ve VS serisi güç kaynaklarının da ikincil kondansatörleri capxon gibi düşük kalite çin malı ürünler. Bu ürünleri önerenleri kesinlikle dinlemeyin. İlla Corsair güç kaynağı alacaksanız bu AX serisinden aşağısı olmasın.

Böyle düzgün parçalarla bir sistem toplamışken en azından üzerindeki güç değerlerini ve verimlilik standartlarını 40-50C gibi değerlerde bile yakalayabilen, bütün endüstri tarafından beğenilmiş, tamamı Japon kondansatörler kullanılarak üretilmiş güç kaynaklarına yönelin derim.

Size iki seçenek sunayım:

EVGA Supernova G2 750 inventus.com.tr: EVGA SuperNOVA 750 G2 güç kaynağı - inventus

Seasonic X-750 TeknoBiyotik: Seasonic X-750 80+ Plus Gold 750W (SEA-X-750) Modüler Güç Kaynağı - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri

Corsair AX 760 da oldukça kaliteli bir güç kaynağı. Ancak fiyatı bir hayli yüksek ülkemizde.

Benim kişisel tercihim EVGA olurdu açıkçası. Son dönemde ürettiği müthiş ürünlerle güç kaynağı endüstrisinin en büyüğü olan Delta'Ya gelecekte rakip olabileceği konuşulan Super Flower'ın Leadex platformunu kullanıyor. Ayrıca 10 yıl garantisi var... PSU incelemeleri konusunda internetin en büyük başvuru kaynaklarından olan Jonnyguru'nun da bu zamana kadar verdiği en yüksek puanlardan birini almış olabilir.

www.jonnyguru.com: EVGA Supernova G2 750W Review

www.jonnyguru.com: Seasonic X-750 750W Review

www.jonnyguru.com: Corsair AX760i and AX860i Reviews around the web.

Dediğim gibi Corsair CX'den uzak dur kesinlikle. Özellikle de böyle canavar bir sistem toplamayı kafaya koymuşken.

Ha 750W biraz fazla gibi görünebilir ilk bakışta. Ancak gelecekte belki 2. bir ekran kartı almak isteyebilirsiniz. Kafanız rahat olur bu durumda. Ayrıca bu ürünlerin fanları fazla yük ve ısı olmadığında devreye girmiyor. Yani uzunca bir süre tamamen sessiz kullanabileceğiniz bir ürün. Bir sistem için 6000 lirayı gözden çıkarmışken, CX falan aman yani. :)

İlgi gösterdiğin için teşekkür ederim ama bana birazcık Corsair düşmanı gibi göründün :D Şaka tabiki, dediklerinizi dikkate alıp incelerdim fakat Neutral ın önerdiği kasayı alacağım. Teşekkürler yinede

@Silinen üye'ın sistemini öneririm. Monitör olarak daha uygun fiyatlı modellere yönelebilirsiniz. Mesela:
www.vatanbilgisayar.com: Asus 23.6" Vn247H Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Ayrıca klavye olarak o bütçede aydınlatmalı bir model tercih etmenizi öneririm.

Aynı markanın 50tl farkla ultimate model var. Işıklandırmalı olduğu için onu seçeceğim :) evet, onun topladığı sistemi toplayacağım. Hayırlı geceler, konu kilitlenebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı