Çok fazla bilgim yok ama bildiğim konularda yorum yapma gereği duydum. Yüksek ihtimal "bu fiyata daha iyisi yok." demenizin anlamı ekran kartının iyi olması fakat diğer bileşenlere bakıyorum ve eksiklerin olduğu görülüyor. Kişisel olarak hazır sistemlere hiç sevmiyorum önermem de. Eksikler belki daha fazladır ama bildiğim konularda yorum yapacağım diğer bileşenleri detaylıca bilmem.
Şuan güncel oyunlarda yada herhangi bir oyunda minimum 16GB(2x8) RAM şart ve burada 1x8, 8GB RAM bulunuyor bence büyük eksik. Depolamada ise sadece 250GB SSD var. Hem depolaması az 250GB hemde normal şartlarda SSD'yi doldurmak istemezsiniz sadece windowsu yükleyip boş kalmasını istersiniz. Burada sadece bu iki parçaya baktığımızda 500GB HDD ve +8GB ram eklediğimizde 600 TL gibi fiyat ekleme durumu oluşuyor sadece bunlar için. Arkadaşın bütçesi 6000 maksimum 6500 demiş 7500'ü aşıyor belki daha da eksikleri vardır. Sistemi ve kasanın sağlığını çok etkileyecek durum bunlar. Ama sizin de kullandığınız o cümle doğru, ekran kartları pahalı olduğundan 1660 Super'li bir sistem 7000 TL'ye gayet iyi fakat istediğiniz performansı alamazsınız. Eğer kısa sürede eklemeler yaparsanız alınabilir. Teşekkürler.
@aydinharun165