6000 TL'ye sistem önerisi

aydinharun165

Decapat
Daha fazla  
Şimdiden herkese teşekkürler. Bütçem fazla değil 6.000 eğer biraz daha zorlayabilirsem 6.500 en fazla ödeyebilirim. Varsa bildiğiniz hazır ya da toplama sistem bu fiyata mesajlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiden herkese teşekkürler. Bütçem fazla değil 6.000 eğer biraz daha zorlayabilirsem 6.500 en fazla ödeyebilirim. Varsa bildiğiniz hazır ya da toplama sistem bu fiyata mesajlarınızı bekliyorum.

(SSD'leri kesinlikle değiştirmeniz gerek çünkü kronik sorunlular.)

(SSD'leri kesinlikle değiştirmeniz gerek çünkü kronik sorunlular.)
Teşekkürler yardımların için.

Neon MS – MoleculePC aşabilirseniz bu fiyata daha iyisi yok.
Çok fazla bilgim yok ama bildiğim konularda yorum yapma gereği duydum. Yüksek ihtimal "bu fiyata daha iyisi yok." demenizin anlamı ekran kartının iyi olması fakat diğer bileşenlere bakıyorum ve eksiklerin olduğu görülüyor. Kişisel olarak hazır sistemlere hiç sevmiyorum önermem de. Eksikler belki daha fazladır ama bildiğim konularda yorum yapacağım diğer bileşenleri detaylıca bilmem.
Şuan güncel oyunlarda yada herhangi bir oyunda minimum 16GB(2x8) RAM şart ve burada 1x8, 8GB RAM bulunuyor bence büyük eksik. Depolamada ise sadece 250GB SSD var. Hem depolaması az 250GB hemde normal şartlarda SSD'yi doldurmak istemezsiniz sadece windowsu yükleyip boş kalmasını istersiniz. Burada sadece bu iki parçaya baktığımızda 500GB HDD ve +8GB ram eklediğimizde 600 TL gibi fiyat ekleme durumu oluşuyor sadece bunlar için. Arkadaşın bütçesi 6000 maksimum 6500 demiş 7500'ü aşıyor belki daha da eksikleri vardır. Sistemi ve kasanın sağlığını çok etkileyecek durum bunlar. Ama sizin de kullandığınız o cümle doğru, ekran kartları pahalı olduğundan 1660 Super'li bir sistem 7000 TL'ye gayet iyi fakat istediğiniz performansı alamazsınız. Eğer kısa sürede eklemeler yaparsanız alınabilir. Teşekkürler. @aydinharun165

Çok fazla bilgim yok ama bildiğim konularda yorum yapma gereği duydum. Yüksek ihtimal "bu fiyata daha iyisi yok." demenizin anlamı ekran kartının iyi olması fakat diğer bileşenlere bakıyorum ve eksiklerin olduğu görülüyor. Kişisel olarak hazır sistemlere hiç sevmiyorum önermem de. Eksikler belki daha fazladır ama bildiğim konularda yorum yapacağım diğer bileşenleri detaylıca bilmem.
Şuan güncel oyunlarda yada herhangi bir oyunda minimum 16GB(2x8) RAM şart ve burada 1x8, 8GB RAM bulunuyor bence büyük eksik. Depolamada ise sadece 250GB SSD var. Hem depolaması az 250GB hemde normal şartlarda SSD'yi doldurmak istemezsiniz sadece windowsu yükleyip boş kalmasını istersiniz. Burada sadece bu iki parçaya baktığımızda 500GB HDD ve +8GB ram eklediğimizde 600 TL gibi fiyat ekleme durumu oluşuyor sadece bunlar için. Arkadaşın bütçesi 6000 maksimum 6500 demiş 7500'ü aşıyor belki daha da eksikleri vardır. Sistemi ve kasanın sağlığını çok etkileyecek durum bunlar. Ama sizin de kullandığınız o cümle doğru, ekran kartları pahalı olduğundan 1660 Super'li bir sistem 7000 TL'ye gayet iyi fakat istediğiniz performansı alamazsınız. Eğer kısa sürede eklemeler yaparsanız alınabilir. Teşekkürler. @aydinharun165
Bu sistem forum içerisinde sıkça öneriliyor. Benim de kafama takılan husus özellikle sizin de belirttiğiniz eklemelerin eklenmesi halinde oluşan sonuç. Çünkü neon ms üzerinden yapılan eklemelerde R5 3600 ve 16 GB Ram değişimi sonucu ( İşlemcinin de yeterli olmadığı söyleniyor uzun vadede) 8300 TL gibi bir tutara ulaşılıyor ki SSD hariç. Bunun üzerine ben alternatif olarak aşağıda paylaştığım linklerdeki sistemlere bakıyorum ki bana daha mantıklı geliyor bu haliyle ve bu fiyat bandında.

Bu iki sistemde de işlemciler ve RAM kafa kafaya neredeyse. SSD konusunda da öne geçiyoruz. Bilgim olmadığından soruyorum da 1660 s açısından marka farkı ne derece önemli. Çünkü neon ms de MSI varken, bu iki sistemde Asus TUF ve Evo var. Asus modellerinde kronik soğutma sorunu var diyen yorumlar gördüm, yeni TUF ve Evo ise bu sorunlar kalkmış diyen yorumlar da mevcut. Konudan bağımsız olarak 8300 TL tutarlarına çıktıktan sonra neon ms yerine bu iki sistem daha mantıklı olmaz mı, gözden kaçırdığım birşey olabilir mi. Sizin özelinizde değil bu vesileyle yorumu gören herkese de sorma ihtiyacı hissettim. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı