60Hz monitör 120Hz yapılabilir mi?

60 Hz monitörü 120Hz yapamazsınız. Destekleyip desteklemediğine bakın. Desteklemiyorsa 120Hz olmaz.
 
Hayır yok, monitör overclocklama olayı var mesela 60 Hz ise bir ihtimal 70 Hz'e çıkartabiliyorsunuz ama 120 Hz'e kadar çıkması imkansız. Her monitörün yenileme hızı kendine aittir, notebookun 120 Hz olması demek onun monitörünün 120 Hz olması demek, o notebookun bağlı olduğu her monitörün 120 Hz olacağı anlamına gelmiyor.
 
75-80 Hz yapabilirsin çözünürlüğü düşürüp. Notebooklarda genelde 75Hz olmuyor, monitörlerde oluyor.
 
Son düzenleme:
75-80 Hz yapabilirsin çözünürlüğü düşürüp. Tabii bunu yapayım derken ekranı bozma ihtimalin de var. Notebooklarda genelde 75Hz olmuyor, monitörlerde oluyor.

Ekran bozulmaz asla lutfen yanlış bilgi verip korkutmayin insanlari.
 
Ekran bozulmaz asla lutfen yanlış bilgi verip korkutmayin insanlari.
Bozmak biraz abartı olmuş bundan dolayı sildim fakat bazı monitörlerde 75hz yapınca görüntüde bozulmalar falan olabiliyor, mesela benim eski monitörde aşağıdan yukarıya doğru gri bir dalgalanma oluyor 75hz yapınca.
 
Bozmak biraz abartı olmuş bundan dolayı sildim fakat bazı monitörlerde 75Hz yapınca görüntüde bozulmalar falan olabiliyor, mesela benim eski monitörde aşağıdan yukarıya doğru gri bir dalgalanma oluyor 75Hz yapınca.

O Hz de stabil olmadigini anlamına geliyor bu. Nasil islemciyi overclockladiginda 4 GHz de stabil ama 4.1 de stabil olmuyorsa ayni mantik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı