6600 XT için overclock önerisi

Martian95

Megapat
Daha fazla  
Bahsettiğim ekran kartı için orta ayar bir overlock var mıdır? YouTube videolarına güvenemiyorum İngilizcem yetmiyor. Derseniz ki bu videodakinin aynısını yap ona göre yapacağım.

Ekran kartını oc yapıp 1-2 fps daha fazla alacaksınız, kart gereksiz ısınma yapacak. OC yapma nedeniniz nedir?

Videodakinin aynısını yapmak sağlıklı değil, otomatik OC seçeneğini kullanın. OC yapmak basit bir şey zaten, birkaç aşamalı bir algoritmaya göre yapıyorsun biraz üstüne düşsen öğrenirsin.

@Martian95 Her karta aynı aynı değerlerde overclock yapılmaz. 6600XT kullanan başka birisi çekirdek hızını 2800 MHz yaptığında crash veriyorsa veya görüntü bozuluyorsa siz 2700 MHz'ye aldığınızda bu durumlarla karşılaşabilirsiniz. Veya tam tersi olabilir. Aşağıdaki konu yardımcı olacaktır, benzer ayarları yapabilirsiniz. Sorun çıkarırsa bir tık düşürürsünüz çekirdek hızlarını.
Sapphire Pulse RX 6600 XT basit overclock ayarları

Ekran kartını OC yapıp 1-2 FPS daha fazla alacaksınız, kart gereksiz ısınma yapacak. OC yapma nedeniniz nedir?

Yaptığın ayara göre değişir hocam. RX 6600 kullanıyorum ve overclock yaptım, ortalama %15 - %20 artış sağlıyor. Oyundan oyuna değişmekle birlikte 60 FPS aldığım yerde 70-72, 100 FPS aldığım yerde 115 civarı FPS alıyorum. Üstelik kart 74-75 derecenin üzerine çıkmıyor. Gayet tatmin ediyor beni.

Ekran kartını oc yapıp 1-2 fps daha fazla alacaksınız, kart gereksiz ısınma yapacak. OC yapma nedeniniz nedir?
Fps ne kadar alabilirsem diye düşünmüştüm. 1-2 fps için değmez tabi.

@Martian95 Her karta aynı aynı değerlerde overclock yapılmaz. 6600XT kullanan başka birisi çekirdek hızını 2800 MHz yaptığında crash veriyorsa veya görüntü bozuluyorsa siz 2700 MHz'ye aldığınızda bu durumlarla karşılaşabilirsiniz. Veya tam tersi olabilir. Aşağıdaki konu yardımcı olacaktır, benzer ayarları yapabilirsiniz. Sorun çıkarırsa bir tık düşürürsünüz çekirdek hızlarını.
Sapphire Pulse RX 6600 XT basit overclock ayarları

Yaptığın ayara göre değişir hocam. RX 6600 kullanıyorum ve overclock yaptım, ortalama %15 - %20 artış sağlıyor. Oyundan oyuna değişmekle birlikte 60 FPS aldığım yerde 70-72, 100 FPS aldığım yerde 115 civarı FPS alıyorum. Üstelik kart 74-75 derecenin üzerine çıkmıyor. Gayet tatmin ediyor beni.
Hiçbir bilgim yok OC ile alakalı. Attığın konudakinin aynısını yapmaya deneyeyim o halde.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı