SU630 SSD'li sistemin bir anda donması

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçen yaz aldığım bilgisayar aniden donmaya başladı. Önceden de oluyordu ara sıra ama artık çok sık olmaya başladı. Bir anda ekran var ama hiçbir şey hareket ettiremiyorum, donuyor kalıyor ekran. Kasmaya başlıyor ya da açıp kapıyorum azıcık kasmaya devam ediyor bazen. Birkaç kere daha açıp kapayınca düzeliyor. Oyunların ortasında olunca çok sıkıntı oluyor.

Sistem:
R5 2600.
Corsair 16 GB DDR4 RAM 3000MHz.
RX 580 8 GB.
ASUS B450M Dragon.
Cooler Master 500W PSU +80Plus
Adata SU630 480GB SSD.
500GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, geçen yaz aldığım bilgisayar aniden donmaya başladı. Önceden de oluyordu ara sıra ama artık çok sık olmaya başladı. Bir anda ekran var ama hiçbir şey hareket ettiremiyorum, donuyor kalıyor ekran. Kasmaya başlıyor ya da açıp kapıyorum azıcık kasmaya devam ediyor bazen. Birkaç kere daha açıp kapayınca düzeliyor. Oyunların ortasında olunca çok sıkıntı oluyor.

Sistem:
R5 2600.
Corsair 16 GB DDR4 RAM 3000MHz.
RX 580 8 GB.
ASUS B450M Dragon.
Cooler Master 500W PSU +80Plus
Adata SU630 480GB SSD.
500GB HDD.
Hocam Disk testi yaptıktan sonra bir de Görev yöneticisini açıp CPU Ram Disk değer yüzdelerini paylaşabilir misiniz?

Sorunun kaynağının SSD olduğunu kesin bir veri olmadan nereden biliyorsunuz? SSD sorunlu olsa bile belki bu konuda bahsedilen sorunun kaynağı SSD değil.

@CeoPotato CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo verilerini paylaşabilir misiniz? SSD olması muhtemel ama hız ve sağlık değerlerini görmeden pat diye kesin olarak "SU630 var, SSD sorunlu" gibi bir şey diyemeyiz.

Almayın diyoruz ama ısrarla alıyorsunuz.
Konu sahibi bu SSD'nin sorunlu olup olmadığını nereden bilebilirdi? Yeterli araştırma yapmamış veya yapsa bile ve bahsi geçen sistem hazırsa değiştirme imkânı bulamamış olabilir, bu şekilde yargılayıcı konuşmaya gerek yok.

1619881731940.png

1619881746718.png

Olay görüntüleyicisi raporu paylaşır mısınız? SSD kronik sorunlu deyip geçmeyin arkadaşlar. Olay Görüntüleyicisi raporu paylaşma
Bakacağım şimdi.
Olay görüntüleyicisi raporu paylaşır mısınız? SSD kronik sorunlu deyip geçmeyin arkadaşlar. Olay Görüntüleyicisi raporu paylaşma
Tam anlayamadım çöken uygulamayı açın diyor ama bende uygulama değil bilgisayar donduğu için direk yapamadım.

Bu sorunun kaynağı birçok şey olabilir dostum.
FurMark ile CPU ve GPU stress testi yapmanı öneririm ayrıca HWMonitor tarzı uygulamalar ile değerlere bakabilmen mümkün. Eğer 15 dakikalık stress testinde ısıların anormal artışı sonucu PC kilitleniyorsa sorunun SSD ile alakalı olacağını pek sanmam.

Hitman, AdwCleaner tarzı uygulamalarda virüs olup olmadığını da kontrol etmelisin.
Eğer ısılarda problem yok ise arkadaşların dediği gibi SSD'ye yönelmen mantıklı çünkü SU630 model SSD kronik olarak arızalı. Çoğu kişinin şikayeti mevcut bu SSD hakkında.

FurMark ile CPU ve GPU stress testi yapmanı öneririm ayrıca HWMonitor tarzı uygulamalar ile değerlere bakabilmen mümkün. Eğer 15 dakikalık stress testinde ısıların anormal artışı sonucu PC kilitleniyorsa sorunun SSD ile alakalı olacağını pek sanmam.

Hitman, AdwCleaner tarzı uygulamalarda virüs olup olmadığını da kontrol etmelisin.
Eğer ısılarda problem yok ise arkadaşların dediği gibi SSD'ye yönelmen mantıklı çünkü SU630 model SSD kronik olarak arızalı. Çoğu kişinin şikayeti mevcut bu SSD hakkında.
Deneyeceğim onu da.

1 2 Gün önce İşlemci Fanını çıkarmayı denemiştim fakat bilemediğimden dolayı başarısız olmuştum. Geri sıktığımı düşünüyorum vidaları bundan dolayı İşlemci sıcaklığı artmış olabilir mi ? Şu an boşta 46 derece Valorant poligonda 65 derece max.

Son düzenleme:
1 2 gün önce işlemci fanını çıkarmayı denemiştim fakat bilemediğimden dolayı başarısız olmuştum. Geri sıktığımı düşünüyorum vidaları bundan dolayı işlemci sıcaklığı artmış olabilir mi? Şu an boşta 46 derece Valorant poligonda 65 derece Max.

CPU sıcaklık değerleri normal. Attığınız resimdeki değerler vadedilen değerlerin çok altında. Sorun SSD kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı