Bir anda sistemin durması

Axolty

Centipat
Daha fazla  
Dostlar anlamadığım bir şekilde monitör, klavye, mouse bir anda gitti ama kasa çalışır vaziyetteydi. Ne olduğunu anlamadım. Bilgisayarı da kapatamadım. En son PSU'nun şalterini kapatmak zorunda kaldım. Tekrar açtığımda sorunsuz çalışıyordu, böyle olmasının sebebi nedir dostlar? Sizce bir şey olmuş mudur?

Benzer bir durum daha önce üç kez başıma geldi. Birisinde yaklaşık 1 sene önce Rust oynarken bir anda ekran, ses ne varsa gitti. Sistem çalıştığı halde bilgisayar sanki kapalı gibi hiçbir şeye tepki vermiyordu. Güç tuşuna basılı tutup kapatmaya çalıştığımda bile kapanmıyordu ben de çareyi kasanın arkasındaki güç tuşundan kapatmakta buldum. İkincisinde 2-3 ay önce Phasmophobia oynarken yaşadım. Bu seferkinde görüntü ve ses dondu ama kararma vs olmadı. PC'yi güç tuşuna basılı tutarak kapattım ve tekrar açtığımda sorun yoktu. Üçüncüsünde de geçtiğimiz ay Lolesports üzerinden Worlds 2022'yi izlerken bütün donanımlar kopup gelmeye başladı, sürekli aygıt takıp çıkartma sesi geliyordu, klavye, fare ve ekran sürekli gidip gidip geldi, yaklaşık 10 saniye kadar sürdü ve sonra düzeldi. Nedense sorunun hep ekran kartında olduğunu düşündüm ama emin de değilim şimdilik bilgisayarı kullanmaya devam ediyorum. Zaten aldığımdan beri dert eksik olmadı bakalım sıradaki problem ne olacak...

Peki kanlolamasında bir sorun var mı? Temassızlık vardır belki. Bir anda sistemin yanıt vermemesine sebep olabilir.
Yok hocam sorun kontrol ettim. İlk defa oldu zaten şu anlık problem yok.
Benzer bir durum daha önce üç kez başıma geldi. Birisinde yaklaşık 1 sene önce Rust oynarken bir anda ekran, ses ne varsa gitti. Sistem çalıştığı halde bilgisayar sanki kapalı gibi hiçbir şeye tepki vermiyordu. Güç tuşuna basılı tutup kapatmaya çalıştığımda bile kapanmıyordu ben de çareyi kasanın arkasındaki güç tuşundan kapatmakta buldum. İkincisinde 2-3 ay önce Phasmophobia oynarken yaşadım. Bu seferkinde görüntü ve ses dondu ama kararma vs olmadı. PC'yi güç tuşuna basılı tutarak kapattım ve tekrar açtığımda sorun yoktu. Üçüncüsünde de geçtiğimiz ay Lolesports üzerinden Worlds 2022'yi izlerken bütün donanımlar kopup gelmeye başladı, sürekli aygıt takıp çıkartma sesi geliyordu, klavye, fare ve ekran sürekli gidip gidip geldi, yaklaşık 10 saniye kadar sürdü ve sonra düzeldi. Nedense sorunun hep ekran kartında olduğunu düşündüm ama emin de değilim şimdilik bilgisayarı kullanmaya devam ediyorum. Zaten aldığımdan beri dert eksik olmadı bakalım sıradaki problem ne olacak...
Sizle aynı sorunları yaşıyoruz hocam, geçmiş olsun. Ben de twitch'te yayın izlerken bir anda gitti psu'nun şalterini kapattım tekrar açtım ancak öyle açıldı. Daha sonra bir problem görmedim. Bunlar olmadan önce de ekran kartının driverini güncellenmiştim ama sorunun onla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sorunun ekran kartında olduğunu söylemişsiniz, ekran kartından olup olmadığını bilmiyorum. Yani bakmadım ama ekipmanların ışıkları gittiğinde çalışır durumdaydı. Sorunun kaynağını bulabiliriz umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı