Muhammeddgl
Hectopat
Burada sorun bence kartın kendini soğutmasından ziyade işlemci frekansı ve voltajın en yüksek ayarda çalışması. Hangi kart olursa olsun çok fazla güç tüketen kartlarda bu tarz eylemler ısıyla sonuçlanır bunu önlemenin yolu da manuel olarak voltaj ve frekans değeri girmekten geçiyor. Undervoltage rehberlerini inceleyip karta UV yapmanı tavsiye ederim hocam. Daha anlaşılır bir şekilde anlatmam gerekirse bu site Sapphire ve bu kart modelinin sitesi. NITRO+ AMD Radeon™ RX 6900 XT SE
Orada yazdığı üzere oyunlarda 2135 MHz'e kadar Boost saat hızı da 2365 MHz değeri girilmiş. Kartlar testlerden başarılı geçmeleri için en yüksek voltaj da çalışmaya tasarlanmış olur. Manuel frekansı aslında 2000-2100 arasında gezmesi gereken kart anlayacağınız 2500-2600'leri görüp fabrikasyon olarak voltajı da kararlı çalışabilmesi için ona göre arttırmış. 2600 ise 970 belki 1000 voltaj yerine 1100-1150 voltaj değeri girilmiş olacağından ötürü gereksiz bir ısı ortaya çıkıyor.
Ekran kartınız fabrikasyon olarak OC yapılmış özetle. Bazı amiral gemisi kartlarda BIOS'lar olur, kartın üzerinde belki görebilirsiniz. Silent mod (sessiz mod), game mod (oyun modu), Boost mod (OC modu) gibi ayarlama olabilir. Benim size tavsiyem UV rehberi izleyip karta UV yapmanız olur.
Eki Görüntüle 2425863
Kart üzerindeki ayar OC modunda yalnız sorun daha önce aynı ayarlarda 77 dereceyi geçmez iken zaman ile 87 leri görmeye başlayınca bende termal macun değişimi yaptım ve sıcaklık 3 gün falan 82 dereci geçmedi daha sonra tekrar yükseldi kaliteli termap pedlerden aldım karta uygun olanlarda yine değişen bir şey olmadı. Bir de dediğinizi yapıp sıcaklığı düşürüp yeni çıkacak olan kartları bekleyeceğim sanırım.