7. sınıf için tavsiyeler

Sadece derslere takılma kafanı dağıtacak şeyler yap. LGS için çalışmaya başla. Önemli olan çok çalışmanın değil mantıklı ve dengeli çalışma olduğunu unutma. LGS için fen bilimlerine özen göster genelde fen hafife alanlar pişman oldu. Bir de kendince evde sınavdaymış gibi süre ile deneme yap gelişmeni takip edebilirsin. Kendini sınıftakiler ile kıyaslama veya yarış gibi düşünme. Ben yeni nesil soruları anlamak için lise düzeyi anlamaya dayalı felsefe sorularını çözmüştüm sayesinde soru anlama ve kavrama kabiliyetim artmıştı deneyebilirsin ama yapamazsan direk bırak zaman kaybına girme.
 
7. sınıfa geçtim, kendimi nasıl geliştirebilirim? Akademik başarım gayet iyi, en düşük notum 88. yeni nesil sorularla aramı gittikçe iyileştiriyorum. Ödev olunca falan çok rahat yapıyorum fakat tekrar amaçlı tek başıma soru çözme alışkanlığım yok.
(Konu tekrarı falan yapıyorum sadece ödev yoksa soru çözmüyorum). Hem akademik hem de diğer yönlerden kendimi nasıl geliştirebilirim, bana ne önerirsiniz?

88 not ortalaması kötü LGS'ye çalış 8 olunca çok zor oluyor fiilimsileri hallet şimdiden.
 
Seni tebrik ederim. Bilinçli bir çocuksun. LGS'ye çalış. Soru çzöersen çok iyi liselere gidebilirsin. O nedenle düzenli soru çözmelisin.
Soru çözmekte zorlanıyorsan aralıklı olarak çalışabilirsin. Örneğin 30 dk tekrar yapıp 5 dk mola verebilirsin.
 
Ve şunu da unutma 7 sinifta LGS'yi umursama diyenleri takmayin yavas yavas baslayin eger sıkılırsanız ara verirsiniz mesela 7 sinifta LGS'ye calismadim dusuk puanla bir Anadolu'ya girdim isinizi garantiye almak her zaman daha iyidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı