7. sınıfta aile yüzünden zorla dershaneye başlamak

Evet başlıkta gördüğünüz gibi. Matematikten sadece 70-80 aralığında alıyorum diye annem bana sürekli psikolojik baskı kurdu senden adam olmaz vs. diye bende tamam gideceğim dershaneye dedim keşke demez olaydım. O günden itibaren hayatım cehennem oldu. Günlük 120 soru çözeceğim + dershane ödevi + okul ödevvi, perşembe günleri saat 17.30'dan 21.00'a kadar paragraf sorusu çözüceğim. 4'te evden çıkıp otobüsle koşa koşa dershaneye gideceğim. Cumartesi 9.00'dan 15.30'a kadar, pazardan 14.00'dan 19.30 - 20.00'a kadar anneme diyorum ki empati kur diyorum anlamıyor bana zola gitceksin diyor, okuldaki rehber hocasına anlattım bana yol önerdi anneme ikna etmem için dershaneden aldırmam için annem babamla konuşurken babam anneme ileride işte de böyle olacak zorluk görecek dedi ve dershane öğretmenim bana çok kızıyor, bağırıyor. Anneme şikayet ediyorum öğretmen bu yapar diyor. Anneme de şirin gözükmek için kendisini iyi birisi gibi lanse ediyor. Mesajlarında bıktım artık hayattan yemin ederim.
Aileniz bu konuda zorluyor ise pek yapacak şey yok, iyi tarafından bakın bu eziyetin ilerde size katkısı olacak.
 
Burada tavsiye mi vermemiz gerekiyor anlayamadım senin iyiliğini düşünen bir ailen ve sende bu iyiliğin zorbalık olduğuna inanan evin çocuğusun, evet anlıyorum bu yaşta bu kadar tempo ve koşuşturmaca ağır gelmiş yormuş yorulmuşsun ama sana burada şunu yap şöyle et demek ne kadar sağlıklı ve mantıklı olur onu bile bilmiyorum, durmalarını istiyorsan ki öyle istiyorsun bu anca bu olayın sana zarar verdiğini gördüklerinde olur, ve hayat bundan da kötü bence yol göstermelerine müsaade etmelisin.
 
LGS için bunları yapman şart çünkü LGS o kadar kolay bir ders değil. Bak ben LGS için hiç uğraşmadım. Ortaokul başarı puanımla bir Anadolu lisesine yerleştim ve gerçekten şu an çok pişmanım. Bence biraz daha dişini sıkarak. Anne ve babanı dinlemelisin. Ve dershane öğretmeninle konuşup nazikçene ödevlere yetişemdeğini ve biraz daha ödevlerini azaltmalısın. Evet anlıyorum çok zor olabilir. Ama en azından lisede bir 3,4 sens kafan rahat olur.
 
Aşırı baskı birde nahoş ithamlarla birleşince çok haklısın çekilmez bir hal alıyor. Ancak bu yaşta çekeceğin zorluk ilerde yaşamını kolaylaştırabilir. Bence aile büyüklerinin kalbini kırmadan biraz daha alttan al, neyi tercih edersen et kendine sonuçları olacaktır.
 
7.sınıfta bu kadar sıkmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Birkaç kaliteli test kitabı+düzenli konu tekrarı+yapamadığın soruları öğretmenlerine sorman ile çok yüksek başarı yaparsın zaten. Fazla zorlayınca şeyi çıkıyor, anlarsın ya? Annen ile sakin bir şekilde gerekçe göstererek konuşmayı dene bir de. Çünkü 7.sınıfta gerçekten bu kadar sıkma gerekli değil.
Bu tür bir ailenin tatlı dilden anlayacağını sanmıyorum. Her halükarda yine kendilerini bir şekilde haklı çıkartacaklardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı