70-80 Bin TL Render İçin Laptop Önerisi

Bütçe
70.000-80.000
8940HX gibi işlemcilerin sıcak çalışması dışında bildiğim başka bir sorunu yok, yeni cihaz olduğu için tam bilemeyiz zaten. Alınabilir, panele önem veren biriyseniz Omen cihaza göre daha iyidir. Kalite olarakta uçuk bir fark yok, genel olarak Omen ile denk kasalar (Omen belki daha iyi soğutmaya sahip olabilir). Teşekkür ederim 🤩
Hocam ben de yeni bir laptop almak üzereyim açıkçası Omen Max’ın Ultra 7-5070 ve Ryzen AI 7-5070Ti versiyonları ile TUF F16 5070 arasında kaldım. Cihazı oyunla birlikte makine öğrenmesi ve veri işleme ayrıyeten SolidWorks gibi CAD programları ile kullanacağım. Senin fikrin nedir hangisini tercih ederdin?

Hocam ben de yeni bir laptop almak üzereyim açıkçası Omen Max’ın Ultra 7-5070 ve Ryzen AI 7-5070Ti versiyonları ile TUF F16 5070 arasında kaldım. Cihazı oyunla birlikte makine öğrenmesi ve veri işleme ayrıyeten SolidWorks gibi CAD programları ile kullanacağım. Senin fikrin nedir hangisini tercih ederdin?
Slayer R9T 5070 Ti öneririm, yanına birde stant almanızı tavsiye ederim. Makine öğrenme gibi alanlarda GPU ağır basıyor biraz, CAD programlarının çoğu işlemciyede baktığı için 9955HX daha iyi olur. TUF F16 alınmaz o bütçede zaten, Omen ise pahalı.

Slayer R9T 5070 Ti öneririm, yanına bir de stant almanızı tavsiye ederim. Makine öğrenme gibi alanlarda GPU ağır basıyor biraz, CAD programlarının çoğu işlemciyede baktığı için 9955HX daha iyi olur. TUF F16 alınmaz o bütçede zaten, Omen ise pahalı.

Teşekkür ederim hocam önerin için, peki GameGaraj dışında bir önerin var mıdır hem elimde ekstra alternatif bulunması açısından hem de ben de markaya pek güvenemiyorum açıkçası. Monster ve Casper tarafında çevremdeki çoğu kişinin yaşadığı olumsuz deneyimler sonrası bu tarz markalara karşı büyük soru işaretleri oluşmaya başladı kafamda. Servis problemleri, cihazların kalite ve dayanıklılık konusunda yaşadıkları problemler vs. olumsuz bakmama sebep oldu diyebilirim.

Teşekkür ederim hocam önerin için, peki GameGaraj dışında bir önerin var mıdır hem elimde ekstra alternatif bulunması açısından hem de ben de markaya pek güvenemiyorum açıkçası. Monster ve Casper tarafında çevremdeki çoğu kişinin yaşadığı olumsuz deneyimler sonrası bu tarz markalara karşı büyük soru işaretleri oluşmaya başladı kafamda. Servis problemleri, cihazların kalite ve dayanıklılık konusunda yaşadıkları problemler vs. olumsuz bakmama sebep oldu diyebilirim.
Bütçeniz maksimum nereye kadar çıkabilir? Eğer 85 bin ise Omen Max 5070 modele yönelebilirsiniz.

İşlemci olarak GameGaraj olmayan rakiplerine göre daha iyi. Kalite olarakta fena sayılmaz, genel olarak orantılı özellikleriyle. Pahalı bir cihaz ama en sağlam duranı bu gibi, öneririm.

Bütçeniz maksimum nereye kadar çıkabilir? Eğer 85 bin ise Omen Max 5070 modele yönelebilirsiniz.

İşlemci olarak GameGaraj olmayan rakiplerine göre daha iyi. Kalite olarak da fena sayılmaz, genel olarak orantılı özellikleriyle. Pahalı bir cihaz ama en sağlam duranı bu gibi, öneririm.

Hocam bütçe olarak maksimum 85-88 bin arasına çıkabilirim. Bana da GameGaraj dışı en komple cihaz bu gibi gelmişti teşekkür ederim tekrardan. Son bir sorum daha olacak, 5070'teki 8 GB VRAM 3-4 yıllık bir süreç içinde sıkıntı çıkarabilecek bir durum mu yoksa kurtarır mı?

Hocam bütçe olarak maksimum 85-88 bin arasına çıkabilirim. Bana da GameGaraj dışı en komple cihaz bu gibi gelmişti teşekkür ederim tekrardan. Son bir sorum daha olacak, 5070'teki 8 GB VRAM 3-4 yıllık bir süreç içinde sıkıntı çıkarabilecek bir durum mu yoksa kurtarır mı?

Bende laptop araştırırken HP Omen Max 16 5070'e bakmıştım. Bence 80K-85K bandında alınabilecek güzel bir cihaz. Fiyatından dolayı vazgeçmiştim ben ancak o fiyatlara çıkabiliyorsanız alabilirsiniz. Ek olarak Hepsiburada'da 20.000TL üzeri laptoplarda 2.000TL indirim kuponu veriyorlar (sanırım sadece HB satıcılı ürünlerde ki sizin laptopta HB satıcılı) 81k ya falan denk geliyor.

O zaman Slayer R9T 5070 Ti cihaza yönelebilirsiniz, GameGaraj istemiyorsanız HP Omen Max 5070 cihaza yönelin. İleride çıkacak AAA oyunlara 8 GB VRAM yetmeyebilir maalesef, 3-4 yıl daha ömrü kaldığını sanmıyorum 2K için (1080p çözünürlükte belki kurtarır, bilemiyorum.) Şu anki Indiana Jones gibi VRAM'e abanan oyunlarda 8 GB VRAM ile 1920x1200 çözünürlükte bile VRAM hatası yiyen tanıdıklarım var (grafik ayarlarıda etkili tabii ki bu durumlar için)

O zaman Slayer R9T 5070 Ti cihaza yönelebilirsiniz, GameGaraj istemiyorsanız HP Omen Max 5070 cihaza yönelin. İleride çıkacak AAA oyunlara 8 GB VRAM yetmeyebilir maalesef, 3-4 yıl daha ömrü kaldığını sanmıyorum 2K için (1080p çözünürlükte belki kurtarır, bilemiyorum.) Şu anki Indiana Jones gibi VRAM'e abanan oyunlarda 8 GB VRAM ile 1920x1200 çözünürlükte bile VRAM hatası yiyen tanıdıklarım var (grafik ayarlarıda etkili tabii ki bu durumlar için)
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı