70 bin TL'ye sistem tavsiyesi

İşlemci yerine anakart değiştirilmeli bence, B650M-R zayıf kalabilir.
Eğer bütçe varsa hem anakart hem de işlemci mükemmel olur dediğiniz doğru.

Ne gibi sorunlar çıkartabilir? Daha önce nasıl sorunlarla karşılaşıyor insanlar bilginiz var mı?
7800X3D iyi bir işlemci, işlemciler güç çekerken anakarttaki vrmleri ısıtıyor ve bu vrmler belli derecelere gelirse güç kesmeye başlıyor. Sistemdeki anakartta vrm soğutucu blok var fakat biraz küçük, günlük hayatta bence hiçbir sıkıntı yaşatmaz fakat sınırda bir anakart.

İşlemci yerine anakart değiştirilmeli bence, B650M-R zayıf kalabilir.

Nasıl bir dezavantajı var bu anakartın.

7800x3D iyi bir işlemci, işlemciler güç çekerken anakarttaki VRM'leri ısıtıyor ve bu VRM'ler belli derecelere gelirse güç kesmeye başlıyor. Sistemdeki anakartta VRM soğutucu blok var fakat biraz küçük, günlük hayatta bence hiçbir sıkıntı yaşatmaz fakat sınırda bir anakart.

Hangi kart modelleri bu işlemciyle daha uyumlu ve problemsiz çalışabilir? Mesela B850 kartlar olur mu?

Nasıl bir dezavantajı var bu anakartın.

Hangi kart modelleri bu işlemciyle daha uyumlu ve problemsiz çalışabilir? Mesela B850 kartlar olur mu?
Sorun sokette değil soğutucularda hocam sokete bakmayın.

Anladım,

Attığım linkte en uygun anakart geliştirmesi B650M-E olan sanırım, diğer modeller ile ilgili bir bilgim yok çünkü.
Evet eğer bütçeniz yetiyorsa Anakart, SSD, kasa ve işlemci değiştirip almak mantıklı.

Evet eğer bütçeniz yetiyorsa anakart, SSD, kasa ve işlemci değiştirip almak mantıklı.

Şöyle ki SSD ve RAM kısmını olduğu gibi bıraktım, işlemci ve anakart kısmını sizin dediğiniz gibi yaptığım da 73 bin oldu, kasa kısmını değiştirmesem 750W kalsa bana büyük bir problem yaratır mı çünkü o zaman bütçemi baya 5-6 bin aşmış oluyorum.

Şöyle ki SSD ve RAM kısmını olduğu gibi bıraktım, işlemci ve anakart kısmını sizin dediğiniz gibi yaptığım da 73 bin oldu, kasa kısmını değiştirmesem 750W kalsa bana büyük bir problem yaratır mı çünkü o zaman bütçemi baya 5-6 bin aşmış oluyorum.
O kasa sıkıntı çıkarıyor diye biliyorum. Ekranı kaç Hz kullanacaksınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı