7000-14000 TL'ye tasarim bilgisayarı önerisi

Sophia

Centipat
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
10
Merhaba arkadaşlar,

Başımdan geçen deneyimi sizinle paylaşmak istiyorum ve bu bütçeyle sorunları alır almaz başlamayacak bir laptop ya da masaüstü bilgisayarda hangisini önerir misiniz?

Bundan 2 sene önce omen 2bu11EA -15CE004NT bunu almamdaki sebep Mac bilgisayarlarda 3D Max kurulamıyor olması 4K ve teknik özelliklerinin iyi olmasiydi. Lakin ürünü serviste kurulumunun yapılacağı sırada Power tuşuna basıldığı halde çalışmamışti. O an yaptigim hatayi fark ettim caymak uzereydim ki hemen Vatan'in baska subesinden yenisi getirilebileceği söylenerek ikna edildim. Laptop açılıp kurulum yapıldı vs.

Grafikerlerin malum şirket mesaisinin dışında evde gece yarisi da çalışmaya devam ediyoruz. Bilgisayar alev alıyor Photoshop kullanırken fan sesini size anlatmam imkansız fakat bu sesin dışında bir ses işitiyorum. Mekanik tiz ve cok sessiz saatte duyabileceginiz düşuklukte bir sesti. Ses kaydi yaptim. Çevreme paylaşıyorum cunki laptop konusunda 2. bilgisayarım ama çok bir bilgim yok. Bi arkadaşım ana kartın olduğu bölge de olduğunu göstermem gerektiğini 6 aya elime patlayacağını söyledi. Hemen Vatan servise götürdüm. Orada HP servise oradaki arkadaştan yazı aldım fakat adını ve imzasını almayı unuttugum icin gecersiz sayildi. Siz almayi unutmayin. Neyse tekrar Vatan servise getirdim dispritöre iade isteğinde bulundum. Sistemde birsey bulunamamiş ama calistirdigimda o sesi duymaz hale getirmislerdi ve talebim olumsuz sonuçlandı. Bilgisayar'in ana kartı 9 ay sonra sıradan bir decupe işleminde koku yayarak yandi. Hemen anakartın değiştirdiler. Yine değişim/ iade talebim kabul edilmedi. (Normal birseymiş 9 ayda bilgisayarin bu kadar büyük bir problem yasamasi. )
Tekrar tekrar 2 -3 ayda bir HP servise gitmem icin problemler devam etti. Artık bıkmistim. Ses gitme probleminden sonra laptop u rafa kaldırıp kullanmadim. Ve uzerinden 9 ay gecti. Ne yapacaktım. Param emeğim vaktim her şeyim ziyan mi olacakti. Garantisinin bitmesine 1 ay im kalmiş. Bütün kayıtları topladım. E-devlet üzerinden tüketici mahkemesine başvurdum. Laptop servise verdim tekrar sorunu belirttim.
Servisdeki calisan (problemin üzerinden cok ay gecmis deyip laptopun sorunun tespitinin yapilamayacagini idda ederek) ilk kayıt açmak istemedi.
Bende o halde bir kontrol edilsin problemi var mı bakılsın istiyorum. Israrıyla kayıt actirdim.

Netice anakarti sorunlu cikti. Şimdi ürünün aynı marka ve serisinin dışında yine 6zr92EA kodlu omen by HP 17-CB0005NT laptop önerdiler.

Vatan şubesine gidip alacakmış gibi ikisini kiyaslattim.
Satıcı - omen laptopu cok yaşadiklari ısınma problemi ve pahali olmasindan dolayı mağazasına sokmadigini sipariş üzerine getirttiklerini almamı tavsiye etmeyeceğini Lenovo pavillo önerebilecegini söyledi.
Benim baktığım iki bilgisayarında çok eski olduğunu üretimi olmadığını belirtti.

Lenovo bakıp tasarim işi için üretildi vs ürünü övüyor.

Ben de MSI önermediniz onun için ne düşünüyorsunuz? Yanitima Lenovo'dan daha iyi oldugunu söyledi bir an ortadan kayboldu ve baska bir satici gelip MSI önermeye basladi.

Konu hakkında bilginiz yoksa bu saticilarin eline dusenin vay haline. Pazarlama yapabilecegi magazada para kazanmaya calisan insanlarin tavsiyesini dinlemeyin acınacak hale düşersiniz.

Laptop laptop dolaşıp süreceğine Mac alıp hizmeti konusunda ve ürünün de iyi olduğunu dusunuyorum.
Ve tasarımcıların açık bir şekilde yaşadıkları deneyimleri dile getirerek yorum yapma duyarlılığı çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şu anda çok kararsızım tekrar aynı hatayı yapmak istemiyorum. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı