7000 TL civarı GTX 1080 ve i7 7700 sistem kurmak

Ruesta

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese yıllardır hareketli düzenim nedeniyle masaüstü bilgisayar kullanamıyordum. Sonunda fırsatını buldum ve yıllardır çektiğim çilenin acısını çıkarmak istiyorum. Bu sebeple ekleyeceğim iki ana parçaya ek bileşenleri benim için öneride bulunabilirseniz çok sevinirim. Bütçe 7000 TL civarı. Ek notları bileşenlerin yanına parantez içinde yazmaya çalışacağım.
  • Ekran Kartı: Asus ROG Strix GTX1080 A8G
  • İşlemci : İntel Core i7 7700 (3.6GHz)
  • Anakart : --- (Asus STRIX Z270H Gaming öneriyorlar ancak fiyat açısından daha tasarruflusunu alabilir miyim acaba ?)
  • Bellek : ( [2x8GB] Marka hangisi iyi fikrim yok ancak 3000 MHz öneri aldım şimdiye kadar. )
  • HDD: ( Herhangi ucuz 1TB 7.200RPM 64MB bir harddisk olabilir gibi geldi.)
  • SSD: (240-250 GB bir SSD olursa çok güzel olur Samsung en iyisi diye okudum ama bilemiyorum.)
  • Kasa: ( Güç kaynağı içinde pencereli modeller önerildi şuana kadar en beğendiğim -Everest Rampage Titan 80 Plus Bronze 750w MidT ATX- oldu. )
  • Ekstra işlemci soğutucu gerekir mi bilmiyorum o size kalmış.
Biliyorum biraz fazla detay ve fiyat konusunda zorlayıcı bir sistem toplamaya çalışıyorum ama en güvendiğim forum burası olduğu için sizlere danışmadan almak istemedim.
Son olarak oynadığım oyunlar genelde multiplayer oyunlar.

(BattleField 1 - Player Unknown's Battlegrounds - Tom Clansy The Division) ve ileride çıkacak benzeri daha güçlü oyunlar için uzun vadeli bir sistem olmasını istedim. İleride imkanım oldukça yükseltmelerini gerektikçe de yapmayı düşünüyorum ufak ufak.

Tekrardan kusuruma bakmayın ilk masaüstüm olacak gözbebeğim olacağı için size detaylı şekilde danışmak istedim. Şimdiden çok teşekkürler.

Edit: Yayın yapmayı ve video hazırlamayı da düşünüyorum mümkün oldukça.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yayın ve video hazırlamayı düşünüyorsanız Ryzen tercih edin daha güçlü. Sakın Everest kasa almayın! Kasa alırsanız en azından PSU almayın! Yani bomba kullanmak isterseniz tercih sizin :rolleyes:
İntel almakta kararlı iseniz "K" ibaresi olmayan bir işlemciye "Z" ibareli anakart almayın çok gereksiz olur. En fazla "H" ibareli anakart alın.

Ekran kartı ve işlemcide o kadar çıkmışken anakartta daha fazla düşme bence ,ayrıca işlemciyi de overclock edilebilir almanı tavsiye ederim.

Size bu yaz bir arkadaşıma toplayacağımız parçalarına şimdilik bu şekilde karar verdiğimiz sistemi önereyim. Ekran kartı Sinerji, Eksen ve daha bir çok yerde 2400Tl ye düşmüş durumda. Fiyatlar çoğunlukla nanokatalogtan olsada farklı yerlerden seçilmedir tek tek bakmanız gerekiyor. SSD'yi sizin eklemenize bıraktım. Monitör olarak Viewsonic VX2475SMHL-4K 23.6" 2ms 4K 60Hz monitörünü öneririm HepsiBurada'da 1300TL'ye satılmakta. Toplam monitör dahil 7400TL'ye geliyor 400TL'ye SSD alırsanız 7800Tl eder. Psu kasa gibi bir yerlerden kısarak daha düşük fiyata alabilirsiniz.

Ekran Resmi 2017-05-11 14.56.06.png
Farklı kasa ve psu kombinasyonu.
Ekran Resmi 2017-05-11 00.26.07.png

Son düzenleme:
Kısaltmalara dikkat etmeyi unutmuşum ceza almıştım anca yazabiliyorum öneriler için teşekkürler intel kullanmayı düşünüyorum, everest kasa yerine öneriniz var mıdır ondan şüphe ettim şimdi 2 yorum gelince onla ilgili. Bir de anakart fazla ise hangi model alabilirim yerine.

Kısaltmalara dikkat etmeyi unutmuşum ceza almıştım anca yazabiliyorum öneriler için teşekkürler intel kullanmayı düşünüyorum, everest kasa yerine öneriniz var mıdır ondan şüphe ettim şimdi 2 yorum gelince onla ilgili. Bir de anakart fazla ise hangi model alabilirim yerine.
Bana neden İntel kullanmayı düşündüğünüzü söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı