7000 TL civarı GTX 1080 ve i7 7700 sistem kurmak

Hocam 1080p de 7700k şu an hala lider. Çünkü tekli çekirdek performansı çok. 2k ve 4k da durumlar eşit. Çünkü oyun 2k ve 4k da işlemciden çok grafik kartına yükleniyor. 1080p de işlemciye biraz daha fazla yükleniyor ve oyunlar da tek çekirdek performansına önem verdiği için 1080p de İntel önde. 2k ve 4k da eşitler zaten en fazla 5 6 FPS İntel önde. Zaten sen de 1080 ile 1080p de oyun oynamazsın diye düşünüyorum. Oynamamalısın da. Ryzen önermemizin sebebi saf işlemci gücü daha fazla ve çekirdek sayısı çok. Şöyle bi durum var, 1080p de İntel önde fakat CPU kullanımı %60 - %70 civarında oluyor. Fakat Ryzen çok güçlü olduğu için %35 - %40 civarında CPU kullanımı oluyor. İntel sadece tekli çekirdek performansı olarak önde o kadar. Güç olarak Ryzen daha güçlü. İş Render, Montaj, Yayın vs. işlerine geldiğinde Ryzen bildiğin İntel' i tokatlıyor. Arada çok ciddi fark oluyor. Çünkü Ryzen çok güçlü olduğu için ve çoklu çekirdek performansı daha iyi olduğu için bu tür işlerde İntele tozunu yurturuyor. Şu an İntel de AMD de şu anki en güçlü kartlara darboğaz yapmaz. Fakat ilerde atıyorum 3080 gibi bir kart çıktı ve sen bu kartı almak istiyosun. İşte o zaman Şu an ki 7700k darboğaz yaparken Ryzen çok güçlü olduğu için darboğaz yapmaz. O yüzden Ryzen öneriyoruz. Zaten oyunlar da yavaş yavaş çoklu çekirdeğe doğru kayıyor. Örneğin BF1 gibi. Bu kadar uzun yazdım sırf paran boşa gitmesin diye. Umarım fikrini değiştirebilmişimdir bir faydası olmuştur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı