7000 TL'ye Bilgisayar Toplama

• Konuyu başlatan neo_70
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 2.170
Bütçe
7000 TL civarları
Bu sitelere pek güvenmemek gerek kağıt üzerinde ki değerleri karşılaştırıyorlar performansı değil. Performans olaraksa çok yakınlar zaten ama NVIDIA daha stabil ve sorunsuz kartlara sahip.

www.youtube.com/watch?v=Tm7l6wXqXDo&t
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Ekran kartı dediğiniz olduğunu düşünerek diğer parçaları da şunlardan alsam nasıl olur sizce? Uyumsuz dediğiniz parçalar ya da başka önerileriniz var mıdır? Bir de toplamda 5 tane fanı nasıl bağlayabilirim?

AMD Ryzen 5 5600X Altı Çekirdek 3.70 GHz Kutulu İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

MSI MPG B550 GAMING EDGE Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16 CMW16GX4M2C3200C16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Scythe Fuma 2 CPU Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Corsair 4000D Airflow CC-9011200-WW Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Samsung 500 GB 970 EVO Plus MZ-V7S500BW M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

High Power Performance Gold GD HP1-J600GD-F12S 600 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Akasa S-Flow AK-FN059 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Toplamda 11400 TL civarı tutuyor.

Aslında fiyatı bu kadar yükseltmişken şöyle bir kasa sizin için daha iyi olur ekran kartını da beklemezsiniz.

Aslında fiyatı bu kadar yükseltmişken şöyle bir kasa sizin için daha iyi olur ekran kartını da beklemezsiniz.
Bu sisteme kıyasla benim seçtiğim parçalar daha kaliteli ve uzun ömürlü diye düşünüyorum. İşlemci soğutucu yok bunda bir de. Ekran kartı var artı olarak diyebiliriz dimi.

Bu sisteme kıyasla benim seçtiğim parçalar daha kaliteli ve uzun ömürlü diye düşünüyorum. İşlemci soğutucu yok bunda bir de. Ekran kartı var artı olarak diyebiliriz değil mi?

İşlemci stok soğutucu geliyor ve OC yapılmayacaksa fazlasına gerek yok. Uzun ömürlü olarak SSD vardır ama 2 side çok kaliteli ve uzun seneler tutucak türdendir. Onun dışında büyük ihtimalle ikisi de benzer ömürlere sahip parçalar. İsterseniz özelleştirme kısmından 100 TL fark ile de sizin seçtiğiniz SSD'yi tercih ederbilirsiniz.

İşlemci stok soğutucu geliyor ve OC yapılmayacaksa fazlasına gerek yok. Uzun ömürlü olarak SSD vardır ama 2 side çok kaliteli ve uzun seneler tutucak türdendir. Onun dışında büyük ihtimalle ikisi de benzer ömürlere sahip parçalar. İsterseniz özelleştirme kısmından 100 TL fark ile de sizin seçtiğiniz SSD'yi tercih ederbilirsiniz.
Öncelikle ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben ne yazık ki RGB fanları sevmiyorum ve bunun kasasında RGB parçalar var. O yüzden kendi seçtiğim parçaları almayı düşünüyorum. Seçtiğim parçalar arasında herhangi uyumsuz parça var mı inceleseniz çok sevinirim.

Öncelikle ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben ne yazık ki RGB fanları sevmiyorum ve bunun kasasında RGB parçalar var. O yüzden kendi seçtiğim parçaları almayı düşünüyorum. Seçtiğim parçalar arasında herhangi uyumsuz parça var mı inceleseniz çok sevinirim.

Hayır hepsi uyumlu parçalar sıkıntı çıkarmaz. Belki CPU fanı uyumsuzluk çıkarabilir RAM'leri engelleye bileceği için ama baktığım kadarıyla fan yüksekliği ayarlana biliyor ama siz biraz daha detaylı araştırın. Ek olarak 2 tane fan eklemek istiyorsunuz herhalde onlarda sıkıntı çıkarmayacaktır. Sadece ekran kartı upgrade etmeniz gerekiyor oda stok sıkıntıları çözülünce rahatlıkla halledebilirsiniz.

Hayır hepsi uyumlu parçalar sıkıntı çıkarmaz. Belki CPU fanı uyumsuzluk çıkarabilir RAM'leri engelleye bileceği için ama baktığım kadarıyla fan yüksekliği ayarlana biliyor ama siz biraz daha detaylı araştırın. Ek olarak 2 tane fan eklemek istiyorsunuz herhalde onlarda sıkıntı çıkarmayacaktır. Sadece ekran kartı upgrade etmeniz gerekiyor oda stok sıkıntıları çözülünce rahatlıkla halledebilirsiniz.
2 fan kasada var 3 daha alayım diyorum. Önde 2 üstte 2 arkada 1 fan olsun diye düşündüm. 5 tane fanın hepsini anakarta bağlayabilir miyim onu bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı