7000TL masaüstü bilgisayar

Bütçe
7000TL
Eskiden herkes AMD'ye burun kıvırırdı. Şimdi herkes Intel'e burun kıvırıyor. İşini iyi yapıyor bu adamlar.
Benim eski bilgisayarım i5 işlemciliydi. Intelden nefret eder oldum.
Ben fiyatı elimden geldiğince sabit tutmaya çalışıyorum. Daha da yükseğe çıkamam. Maalesef...
Çıkabilseydim,değişiklik yapılıyorsa AMD işlemci ile değiştirir beklemeden alırdım.

Bence 10100F alın zira R3 3300X ile denk işlemciler ve R5 3500X'den daha iyi bir işlemci. (R5 3500X'de HT kapalı.)
I5 10100F güzel fakat i3 ü bilemiyorum
Arkadaşlar yardım etmeye çalışıyorsunuz biliyorum teşekkür ederim. Ama Vatandan Taksit ile alacağım ve faiz oranı yüksek olduğu için ilk başta gösterdiğim sitem bile 7300 civarına yükselicek. Elimden geldiğince düşük,sabit tutmaya çalışıyorum fiyatı.RTX2060 güzel kart biliyorum ben intele fazla ısınamadım. Ryzen ile olursa bilmiyorum fiyatı yine yükselicek çünkü.
Ve ayrıca benim amacım sadece genel kullanım ve oyun değil.

Edit : Küçük çaplı bir araştırma yaptım 10.Nesil işlemcilerin alınması mantıklıymış. Ama ben tereddüt içindeyim 😂
Şöyle bir sıkıntı daha var. Intel aldığımda sağ olsun z serisi dışında tüm anakartlar 2993MHz destekliyor diye biliyorum. Peki 2400MHz 8x2 ram alırsam herhangi bir etki olur mu ? @erdemst17
Bu sistemi i5 10040F + GTX1660S Gaming X ile değiştirebilirsem alınır mı ?
10400F**

Son düzenleme:
Vatan'ı bu kadar kötülemen piyasayı bilmediğini gösteriyor. Vatan'da hazır sistemler de var bütçene göre, onlara bakmanı da öneririm. Tek tek toplasan bile piyasanın 300 - 500 lira üstüne topluyorsun, o da taksitlendirme yaptığın zaman diğerleriyle aynı fiyata denk geliyor, hatta diğerleri geçiyor. Forumlarda insanların yazdıklarına göre ön yargılı olmamanı öneririm. Çünkü bütün hepsi ortalamada aynı fiyata satıyor.

Kanka maalesef günümüzde 7000 TL'ye 2. el GTX 16 ya da RTX 20 serisi bakılıyor onlarda şansa göre bozuk çıkıyor ya da temiz çıkıyor ama illaki iyi bir bilgisayar alacağım diyorsan o bütçe yetmez maalesef bütçeyi 20 k ya çıkarıp 3060 bakabilirsin bende önceden bir PC almıştım seninkinden 10 katı kazıktı ama benim sana tavsiyem şu eğer ki her şeye bütçen yetmiyorsa bir plan kur ve her ay (bütçeye göre) istediğin bir parçayı satın al tüm parçalar bitene kadar bir yere koy 12 parçamı satın alacaksın 1 yılda biriktir al hem daha iyi olur ya da istersen her ayda 2 al 6 ayda bitirirsin hem alacaksın bilgisayar 20 k değil 35 k+ fazla olur ve daha iyi performans alırsın örnek vereyim ilk başta RAM'lerle başla çünkü önce ekran kartıyla başlarsan bütçen buna değemeyecek RAM'lerle başla sonra ekran kartı diyerekten devam et böylece istediğin parçayı her ay aldığında daha performanslı bir sistemin olmuş olacak.

Kanka maalesef günümüzde 7000 TL'ye 2. el GTX 16 ya da RTX 20 serisi bakılıyor onlarda şansa göre bozuk çıkıyor ya da temiz çıkıyor ama illaki iyi bir bilgisayar alacağım diyorsan o bütçe yetmez maalesef bütçeyi 20 k ya çıkarıp 3060 bakabilirsin bende önceden bir PC almıştım seninkinden 10 katı kazıktı ama benim sana tavsiyem şu eğer ki her şeye bütçen yetmiyorsa bir plan kur ve her ay (bütçeye göre) istediğin bir parçayı satın al tüm parçalar bitene kadar bir yere koy 12 parçamı satın alacaksın 1 yılda biriktir al hem daha iyi olur ya da istersen her ayda 2 al 6 ayda bitirirsin hem alacaksın bilgisayar 20 k değil 35 k+ fazla olur ve daha iyi performans alırsın örnek vereyim ilk başta RAM'lerle başla çünkü önce ekran kartıyla başlarsan bütçen buna değemeyecek RAM'lerle başla sonra ekran kartı diyerekten devam et böylece istediğin parçayı her ay aldığında daha performanslı bir sistemin olmuş olacak.

Dostum üzerinden 4 yıl geçti🤣 şu an i5 12500 ve 4050 laptop + R5 2600X 1660S kasa var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı