720p İçin GTX 1050 vs GTX 1050 Tİ

Söylediğiniz iyi oldu ancak bunu ben de biliyorum. Orada "yüksek FPS değerlerinde" yazılmış, sizin yazdığınız düşük çözünürlük olmasın.
FPS azaldıkça darboğaz azalır. Bu mantıkla ilerleyecek olursak, FPS'yi azaltmak için ekran kartına yüklenip daha çok çalışmasını sağlamamız lazım. Ekran kartı daha çok çalışınca FPS değeri düşecektir. Bu sayede ekran kartımızın hızına yetişmeyen işlemcimiz yetişmiş olacaktır.

Söylediğiniz iyi oldu ancak bunu ben de biliyorum. Orada "yüksek FPS değerlerinde" yazılmış, sizin yazdığınız düşük çözünürlük olmasın.
1050 ve 1050ti 720p için fazla bir kart olduğu için 720p'de yüksek fps alacaktır.Yüksek fps değerlerinde ise işlemci kullanımı oldukça yüksek olur ve G4560 yüksek fps değerlerinde %90-100 gibi civarlarda çalışır. Ekran kartında ise işlemcinin sınırlarına gelindiği için düşük gpu kullanımı görülür. Ve birbiriyle çok orantısız işlemci ve ekran kartı kullanımı görülür. Yani ani fps düşüşleri başlar.(en azından kendim test ettiğimde ani fps düşüşleri ve anlık takılmalar meydana geliyordu.) Çözüm olarak ise dsr ile çözünürlük ve grafik kalitesi arttırılıp ekran kartına olan yükü ağırlaştırıp işlemcinin ekran kartına yetişmesini sağlamaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı