7300 TL Oyun ve Render Amaçlı 1700X’li Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Wero
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.520
W

Wero

Ziyaretçi
Daha önceki konularda da belirttiğim gibi oyun ve render ortak amaçlı bir sistem tavsiyesi istemiştim ancak işler biraz değişti :D 7300₺ gibi bir PC toplamak istiyorum. KDV indirimiyle 6000₺’ye düşüyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Edit : Elimde HDD mevcut.

Birazdan size bir sistem önereceğim. KDV indirimi hakkında bilgi verir misiniz? Bu konuda bir bilgi sahibi değilim.
Hocam yılbaşında indirim olur genellikle KDV kadar. KDV’de bildiğiniz üzere %18 lik devlete verilen vergi. Siz ürün alırken bunu da ödüyorsunuz. KDV indiriminde bahsettiğim gibi çoğu parça %18 indirime girer.
Hocam açıkçası Intel düşünmüyorum. İleriye dönük olması için Ryzen alacağım. Ekran kartı 1080 olduğundan dolayı en az 2K bir monitör almam gerekecek. O da ayrı masraf. Bu sisteme hava değil sıvı soğutma yakışırdı açıkçası. Bunun dışında diğer parçalar güzel. GTX 1080 değil de 1070 veya 1070 Ti olabilirdi.

Hocam yılbaşında indirim olur genellikle KDV kadar. KDV’de bildiğiniz üzere %18 lik devlete verilen vergi. Siz ürün alırken bunu da ödüyorsunuz. KDV indiriminde bahsettiğim gibi çoğu parça %18 indirime girer.

Hocam açıkçası Intel düşünmüyorum. İleriye dönük olması için Ryzen alacağım. Ekran kartı 1080 olduğundan dolayı en az 2K bir monitör almam gerekecek. O da ayrı masraf. Bu sisteme hava değil sıvı soğutma yakışırdı açıkçası. Bunun dışında diğer parçalar güzel. GTX 1080 değil de 1070 veya 1070 Ti olabilirdi.
Peki GPU mu CPU mu Render yapacaksın? Ayrıca İ7 8700K'da Render için gayet iyidir. İstersen ekran kartını GTX 1070 yap, başka bir bileşeni yükselt. Ama ileriye dönük olması için GTX 1080 seçmiştim. Sıvı soğutmaya hiç gerek yok bence, kaliteli soğutucu ve terman macunu olduktan sonra bir sıkıntı çıkmaz.

Kasa çok güzel daha önce incelemiştim. Ancak kasa da hava akışının iyi olması için ekstra fan almam gerekecek. Ben Cooler Master MasterBox Lite RGB modelini düşünmüştüm.
Peki GPU mu CPU mu Render yapacaksın? Ayrıca İ7 8700K'da Render için gayet iyidir. İstersen ekran kartını GTX 1070 yap, başka bir bileşeni yükselt. Ama ileriye dönük olması için GTX 1080 seçmiştim. Sıvı soğutmaya hiç gerek yok bence, kaliteli soğutucu ve terman macunu olduktan sonra bir sıkıntı çıkmaz.
Hocam InDesign, After Effects gibi programlardan render alacağım. Artık gerisini siz düşünün :D. Ayrıca GTX 20xx serisi çıkacak aynı fiyatlara. En kötü ihtimal giriş seviyesi bir kart alıp öyle kullanırım. Ya da Ryzen’de görüntü yongası olmadığından sistemi bir müddet toplamam.

@Silinen üye o zaman benim sistemi al gitsin. Hiçbir şeye dokunmadan al derim, ama diğer üyelerin fikrini sor mutlaka. Ayrıca ben başkalarına Render amaçlı İ7 8700K'lı sistem önerdim hiçbirinden olumsuz cevap almadım.
Hocam bende 8700K olsun isterim ancak anakart konusunda ekstra fiyat farkı doğuyor ve ayrıca sistemin ileriye dönük olmasını istiyorum. AMD 2020 yılına kadar chipsetin değiştirilmeyeceğini açıkladı. Yani büyük ihtimalle Zen 4’lere kadar (Zen 4 dahil) aynı anakart kullanılabilecek. Ondan Ryzen daha cazip geliyor. Yoksa sistemin güzel sağol önerin için. @Neko @Pantheon hocam yardımcı olabilir misiniz konuya?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı