Furkan kayla
Hectopat
Daha fazla
Hocam selamlar geçen sene sayısal 79kdan mezuna bıraktım. EA geçtim ve bu sene 601. oldum. Mezunluk korkutur farkındayım beni de korkutuyordu ama aşılmayacak bir yolculuk da değil. Mentalini koruyup çalışırsan ziyadesiyle 30-40kları bulursun. Mezun senesi ölüm değil unutma. Bir de naçizane tavsiyem tıp idealin yoksa ve matematiğin iyiyse eşit ağırlık geçmen olacak, sayısalın rekabeti çekilecek çile değil. Mühendislik istiyorsan sıkı çalışmayla EA ilk 500 yapıp Sabancı'ya kapak atar orada paşa paşa mühendisliğini okursun. (Bilmeyene not Sabancı Üniversitesi'nde bölüm seçip gitmiyorsun 3 adet programı var hangisinden girdiğin fark etmeksizin 2. Senene başlarken bölüm seçiyorsun. Ve evet eşit ağırlıktan kazansan bile mühendislik seçebiliyorsunuz.)
Hocam mezuna kesin kalacağım o belli oldu. Korku falan da yok mezuna kalacağım için. Hedefim 5-10k sayda.(eğer mezuna kalacaksam kaldığıma değsin) Normal Çalışırsam rahat 40klara girebileceğimi biraz sıkarsam hedefimde ulaşabileceğimi düşünüyorum. EA geçmeyi düşündüm bende ailem çok sıcak bakmadı bir de bende sayısal kafası var sözel dersler sıkıntılı ezberim kötü. Biyoloji bile ezber olduğu için fende en kötü dersim. Bir de bu zamana kadar sözel derslerin hiçbirini görmedim derslerini işlemedik. Ezber kısmıda Bende kötü olduğu için risk gibi geliyor. Belki girsem 5K altı gelir ama sizin gibi ilkbine girmedikten sonra geçtiğime değmez diye düşünüyorum. Eskiklerimi kapatıp sayısaldan gitmek daha mantıklı geliyor ama yine de tavsiyeniz için teşekkürler