75 Hz 1 ms vs 60 Hz 1 ms

YusufCertel

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, 75 Hz 1 ms ile 60 Hz 5 ms monitör farkını çok hisseder miyim? Genelde oyun oynuyor ve film izliyorum. Tasarımından dolayı düşük olanı tercih etmek istiyorum aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle diyeyim, oyunlarda çok büyük farklar olduğunu söyleyenler var doğru fakat isterse 1000 Hz olsun oyun kişinin yeteneğine kalmış bir şey. Kaç milyarlık sistemle oynayan kişiye bakıyorsun kötü oynuyor, perakende marketten alınmış bilgisayar ile oyunu muhteşem şekilde oynayanı görürsün. Önce bunu bir düşün. Yani istersen 10000 Hz alsan oynayışın e-spor seviyesine çıkmıyor. Ben 7 yıl önce aldığım 1080p 60 Hz 5 ms monitörüm ile istediğim oyunları sorunsuz oynuyorum. İhtiyacını karşılayacağı kadar al.

60 Hz de 60FPS alıp, 75 Hz de 75FPS alırsan ancak hissedersin yoksa çok zor. İkisinde de 75FPS aldığını farzedelim. Bunu 75Hz olan sorunsuz şekilde verirken 60Hz olan kırılmalar veya görüntüde hafif bozulmalar ile verecek ama akıcılık da olacak. Hani 144 Hz olsa tamam da 60 ile 75 yukarıda dediğim gibi şahsen ben çok dikkatli bakmama rağmen zor hissettim gözler de sağlam.

Fakat 75Hz fiyatları ucuzladı yani AOC G22 yaz Google'ye bak fiyatlar zaten ucuz. 75 Hz al geç derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı