75Hz FreeSync monitör 75 üzeri FPS'de yırtılma yapar mı?

Kadir1441

Centipat
FreeSync deneyimi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. 75Hz FreeSync monitörde FreeSync açık olduğu halde 75 FPS aşıldığı zaman yırtılma ve takılma olur mu? @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünün hz değerinden yüksek fps almak mantıksız bişey zaten

Yapmaz. 75 Hz Sync özelllikli monitör kullanıyorum. FreeSync açmasanız da bir sorun olmaz. FPS yüksek olsun da düşük olmasın.
sync teknolojisi kaç fps olursa olsun yırtılmayı engelliyor bunun hertz le bir alakasi yok yani doğru mu anlamışım? 144 hz sync desteklemeyen bir monitördede yırtılma olur yani vsync açılmazsa değil mi?

sync teknolojisi kaç fps olursa olsun yırtılmayı engelliyor bunun hertz le bir alakasi yok yani doğru mu anlamışım? 144 hz sync desteklemeyen bir monitördede yırtılma olur yani vsync açılmazsa değil mi?

SYNC teknolojisi olmayan 144Hz bir monitörde 144 FPS'nin altında aldığın görüntüde yırtılma olur üstünde olmaz.

SYNC teknolojisi olmayan 144Hz bir monitörde 144 FPS'nin altında aldığın görüntüde yırtılma olur üstünde olmaz.
Anladım teşekkür ederim. Bu sync teknolojileri kaç fps olursa olsun yırtılma takılma yapmıyor yani ona gore 75 hz freesync mi önerirsiniz 144 hz sync olmayan bi monitör mü? Yakın zamanda alacağım da.
Yapmaz. 75 Hz Sync özelllikli monitör kullanıyorum. FreeSync açmasanız da bir sorun olmaz. FPS yüksek olsun da düşük olmasın.
Peki frekans aralığının altına düşerse yırtılma olur mu ? Örneğin 48-75 hz arası monitör 48in altına düşerse

Son düzenleme:

Eğer PUBG, CS Go, Fortnite yada ona benzer hareketli oyunlar oynayacaksan 144Hz bir monitör almakta fayda var. Bu tür oyunlarda yırtılmalara artık göz yumacaksın. Ama 144Hz için en az ekran kartın GTX 1660Ti yada RX 5700 gibi güçlü bir kart olmalı.

Son düzenleme:
Bende konu actiştım r52600 işlemci rx590 ekran kartım var banada 144 hz önerdiler hep
Freesync li ama
1100 liraya bile var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…