775 pin işlemci önerisi

Bütçe
yok
775 pin artık iş görmez. Ben Q9550 ve GTX 1050ti kullanıyordum. İşlemci Valorant oynarken neredeyse %100 kullanıma ulaşıyordu. Yani 775 pin sistemlerde artık sadece tek bir işlem yaparak kullanabilirsiniz. Arkadan bir şey açmaya kalksan donar. Şimdi oradan birisi çıkar modlu Xeon kullan bilmem ne der overclock yap der yani derler işte. Sanki o zaman i5 12400f ayarında olacak. 775 pinden kurtulmaya bak.
İllede ben 775 pin hastasıyım diyorsan sana en ucuz olacak şekilde en iyi 775 pin toplamasını yaparım.

Bir de şu yazıma bakabilirsiniz;
Masaüstü bilgisayar tüm geçmişimi yazdım technopatta bir konuya.

İlk masaüstü bilgisayarımın anakartıydı. Pegatron IPM41-D3 üstünde 1gb ddr3 1333mhz elixir ram, pentium e6600 işlemci vardı ekran kartı yoktu ve Casper 250w psu vardı. İlk depolama cihazını hatırlamıyorum ama bozulmuştu ve yerine mahalle bilgisayarcısından 500 gb wd blue hdd 300 TL karşılığında taktırmıştım. Ondan sonra 24.11.2020 tarihinde N11 sitesinden longline ddr3 1333 mhz 2gb ram teslim almıştım. Onun üstüne 1 ay sonra falan kuzenim kendine yeni ekran kartı alıp eski ekran kartını bana vermişti onunda anakartı Pegatron IPM41-D3'tü. Ekran kartı Amd Radeon HD5450 512gb vermişti.

Sonrasında 2021 Nisan ayının sonlarında bu koronanın başlangıçlarında Q9550 işlemci siparişi ardından 4gb ddr3 1333mhz ram siparişi ardından Snowman M200 işlemci soğutucu siparişi ve ardından 1 tane daha 4gb ddr3 1333mhz ram siparişi sonrasında 128gb ssd siparişi ile bir süreliğine sistem yükseltmesini durdurdum. Daha sonrasında kuzenimin verdiği o AMD ekran kartı bozuldu ve ben de bir ekran kartı arayışına girdim sonra bu Kahramanmaraş depreminin 2.günü yani 6 Şubat 2023'te GTX1050ti ekran kartı ve 500w psu aldım.

Bilgisayarın son hali şu şekildeydi ;

Anakart : Pegatron IPM41-D3

İşlemci : Intel Core Quad Q9550

İşlemci Soğutucu : Snowman M200

RAM : Atermiter 4GB + 4GB DDR3 1333Mhz

HDD : WD Blue 500GB

SSD : Netac 128GB ( Windows kurulu )

Ekran Kartı : Asus Cerberus GTX1050ti

PSU : Gamepower GP-500 500w

Kasa : Casper 2501

Bu gördüğünüz sistem bana göre Pegatron IPM41-D3 anakart üzerine gelmiş geçmiş kurulan en güzel sistemdir.

Sonrasında artık yeni nesil sistemlere geçmek istediğim için kendime yeni sistem kurdum aslında yıllar boyunca kullanmaya devam edebilirdim ama yeniliklere bulaşmak istedim ve 2023 Nisan ayının son haftasında kendime parça parça kasa, anakart, ram ve işlemci aldım. Ama bu yeni sistemimde hala kullanmakta olduğum eski sistemimden kalan parçalar var. Ekran kartı Asus Cerberus GTX1050ti, PSU Gamepower GP-500, HDD WD Blue 500gb, SSD Netac 128gb.

Eski parçalarıda çok ucuzdan ihtiyacı olan kişilere verdim.

Q9550 ve Snowman M200'ü liseli bir kardeşimize ucuzdan verdim.

8gb Atermiter ramleri yine çok ucuzdan bir adama verdim o büyük ihtimalle satmıştır birisine o ramleri.

Yani o 10 yıldan fazla süre önce alınan bilgisayardan geriye sadece kasası ve anakartı birde 3gb rami kalmıştı. Ucuza Q8400 işlemci bulup bir de bedavaya bad sector bir 500gb hdd bulup sistemi kullanılabilir hale getirdim ve yine sattım.

Şu şekilde sattım ;

Anakart : Pegatron IPM41-D3

İşlemci : Intel Core Quad Q8400

İşlemci Soğutucu : Intel Stok (ayakları kırık)

RAM : 1gb elixir + 2gb longline ddr3 1333mhz

HDD : Samsung 500gb ( bad sector)

PSU : Casper 250W ( ben yıllarca sesli kullandım ama satmadan birkaç gün önce tamir edip sessiz hale getirmiştim.)

Kasa : Casper 2501

Bu halde kasayı bedava sayılacak bir formalite paraya verdim bir gence.

Kasanın ilk halinden sadece Pentium E6600 işlemci kaldı o da hatıra olarak dolapta duruyor.

(Daha da detaylı her şeyi tarihiyle yazardımda çok uzatmak istemedim birazda uğraşmak istemedim.)

Dostum 2 ay öncesine kadar bu işlemciyi kullanıyordum. Ve LoL'de 100 FPS'lerin üstüne çıkabiliyordum sorun sende. Bu işlemciye OC yapıp neler neler başaran insanlar var. E5450 işlemciyi küçümsiyemezsin.

Dostum buradan ilan vermem yasak. 2. el konusu açarım oraya yazarsın. (300)

Edit: Kategori kalkmış sanırım bulamadım.
300 mü :D kolay gelsin sana hayırlı satışlar.

Gençler 775 soket öleli yıllar oluyor boşuna paranızı heba etmeyin. Video izlerken bile kasıyor artık.
1697697921901.png

Gençler 775 soket öleli yıllar oluyor boşuna paranızı heba etmeyin. Video izlerken bile kasıyor artık.
Bu işlemci sizde mi ?
Evet kardeşim. Böyle antin kuntin EXTREME INTEL sistemlere hastayım. :D

Eki Görüntüle 1982458

Evet kardeşim. Böyle antin kuntin EXTREME INTEL sistemlere hastayım. :D
Harbiden helal olsun o işlemciyi bulmakta sıkıntı. Ben Q9550 aldığımda Çin'de 3k 4k fiyatlara satılıyordu, ben bu ne böyle demiştim. Ben de hastası oldum 775 pin sistemin ama baktım anakartıma takılabilecek en üst parçaları taktığım halde kasmalar, %100 ram-işlemci kullanımları başladı ben de artık yeniliklere uymak lazım dedim. :D Parçaları bedavaya yakın fiyatlara verdim 1700 pine geçtim.

Harbiden helal olsun o işlemciyi bulmakta sıkıntı. Ben Q9550 aldığımda Çin'de 3k 4k fiyatlara satılıyordu, ben bu ne böyle demiştim. Ben de hastası oldum 775 pin sistemin ama baktım anakartıma takılabilecek en üst parçaları taktığım halde kasmalar, %100 ram-işlemci kullanımları başladı ben de artık yeniliklere uymak lazım dedim. :D Parçaları bedavaya yakın fiyatlara verdim 1700 pine geçtim.
400 500'e bulunur şu an 9650 falan ama gereksiz. Böyle EXTREME şeyler görürsen bana haber et. :D

300 mü :D kolay gelsin sana hayırlı satışlar.

Türkiye genelinde 450 TL'den satışa koyan insanlar var. Bu işlemcinin 450 ettiğini düşünmediğim için 300e koydum. Ki zaten bu işlemciyi satan kimse yok zor bulunuyor. Ayrıca 12MB önbelleği sayesinde oyun performansında rakiplerini geride bırakıyor. Video izlenmiyor demişsiniz. 4K video açarsanız tabii ki izlenmez. 1080p kalitede rahatlıkla video izliyebiliyordum. 2 ay önceye kadar bu işlemci ile oyunlar oynadım video editledim Photoshop kullandım. Yeri geldi canlı yayın açtım. Bu işlemcileri çok da hor görmemek lazım. Bence soketine göre iyi iş başarıyorlar.

Türkiye genelinde 450 TL'den satışa koyan insanlar var. Bu işlemcinin 450 ettiğini düşünmediğim için 300e koydum. Ki zaten bu işlemciyi satan kimse yok zor bulunuyor. Ayrıca 12MB önbelleği sayesinde oyun performansında rakiplerini geride bırakıyor. Video izlenmiyor demişsiniz. 4K video açarsanız tabii ki izlenmez. 1080p kalitede rahatlıkla video izliyebiliyordum. 2 ay önceye kadar bu işlemci ile oyunlar oynadım video editledim Photoshop kullandım. Yeri geldi canlı yayın açtım. Bu işlemcileri çok da hor görmemek lazım. Bence soketine göre iyi iş başarıyorlar.
Yayın açıp ne yaptın metin belgesi oluşturup merhaba arkadaşlar falan yazdın galiba.

Yayın açıp ne yaptın metin belgesi oluşturup merhaba arkadaşlar falan yazdın galiba.

2021 karantina zamanlarında bir hevesle Minecraft yayınları açmıştım. :D çok da sıkıntı çıkarmıyordu. Tabii ki zorlanıyordu ama belirttiğim gibi soketine göre bu işlemciler çok iyi iş başarıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı