Çözüldü 7950x3D ve 4070 Ti sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ouz22

Femtopat
Daha fazla  
PC 2 aylık. Tüm testler yapıldı(stres, bellek vs. varsa aklınıza gelen sorabilirsiniz). Tüm driverlar güncellendi (elimden geldiğince başardığımı düşünüyorum). Hala mavi ekran hatası alıyorum.

• İşlemci AMD Ryzen 9 7950x3D.
  • Ekran kartı Palit 4070 Ti Super jetstream OC.
  • RAM G.Skill Ripjaws S5 DDR5 5600 MHz CL46 2x16 GB.
  • Anakart MSI Pro B650M-B DDR5 AM5.
  • SSD Kingston KC3000 1TB 7000-6000 MB/s

Çözüm
Zaten hiç olmaması gerek. Şimdi şu şekilde dene. Nvidia kartını tak. Görüntüyü Nvidia GPU'dan al. BIOS'a gir. AMD GPU kaldır. DDU ile AMD sil. Sonra Nvidia sürücünü yükle.
Chorome aç. Ayarlarlar kısmına gir hakkındaya tıkla. Orada güncelleme varsa otomatik yapacak.
Ayarlar kısmında sistem kısmına gir. Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan kısmını devre dışı bırak.
Performans kısmından Bellek Tasarrufu kısmı kapalı olsun. Sonra Chorome kapatıp açıp gelişmeleri bildir.
5200 MHz'e çekip deneyin. İşlemcinizin maksimum RAM frekans desteği 5200 MHz.

2024-12-24_02-14-29.png

Bu şekilde yaptığımda performans kaybım olur mu? Ve RAM'lerim 5600 Mhz olarak satın aldım bu bir problem yaratır mı?
Bir de eklemek istedim sadece video izlerken chroma üzerinde ve netflix uygulaması kullanırken bu hatayı aldım, onun harici pubg yüklediğimde almıştım fakat sildiğimde almadım, yani oyun oynarken mavi ekran hatası almadım diyebilirim neredeyse, bilginiz olması için eklemek istedim.

Soruma yanıt verebilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı