8.1 Keyi ile Windows 10 Temiz Kurulum

Exe.

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Benim bir sorun olacak. Şimdi benim freedoss işletim sistemi bir bilgisayar almıştım. Daha sonra 79 tl olan Windows 8 proyu 29 TL ye aldım. Bilgisayarıma kurdum. Daha sonra bir güncelleme ile 8.1'e geçtim. Görev çubuğunun sağ tarafında başlat menüsünden Windows 10 rezerve işlemini yaptım. Şimdi ise Windows 10 başlatmaya hazır bildirisi geldi. Benim asıl sorum ise şu; Ben bu Windows 10 u kurduğumda(yükseltme işlemini yaptığım zaman) elimdeki Windows 8 pro yani şimdiki Windows 8.1 pro keyi ile birlikte bilgisayarıma Windows 10 temiz kurulumu yapabilecek miyim(yada nasıl yapacağım?). 2. Sorum ise; Yeni bir bilgisayar aldığım zaman Windows 10’u kullandığım bilgisayara Windows 7 formatı atarak yeni alacağım bilgisayarda Windows 10’u elimde bulunan Key ile kurulumunu yapabilecek miyim(Nasıl yapmam gerekiyor?) 3. Sorum ise Windows 10’a geçtiğimde key verilecek mi? 1 sene içerisinde Windows 10 geçiş hakkı veren Microsoft bir sene içerisinde Windows 10’a geçiş yaptığımız zaman bir sene sonrasında yanış hatırlamıyorsam 2016 26 Temmuz ayından sonrası için ben yeni bilgisayar alacaksam ona nasıl Windows 10 yükleyeceğim? Eski bilgisayarıma windows7 yüklediğimde yeni alacağım bilgisayara Windows 10’u nasıl yüklemem gerekiyor? Tekrar Windows 8.1 yükledikten sonra Windows 10’a geçiş yapabilecek miyim? Bence yapamayacağım gibi çünkü 26 Temmuz’a kadar geçiş işlemi oluyor diye biliyorum. Birde aklıma takılan bir soru daha şu Windows 10’un bios’a imzasını atma olayı öyle bir durum olursa yani ben Windows 10’a geçersem şimdi yeni alacağım bilgisayarda (freedoss) Windows 10’u kullanamamam anlamına geliyor değil mi? O zaman Windows 10’ olan bilgisayarıma Windows 7 atarak yeni alacağım bilgisayara ise elimdeki key ile 8.1 atarak kullanmak zorunda kalacağım doğru mu?

1. Etkinleştirilmiş Windows 8.1 üzerine yükseltme yaptıktan sonra Windows 10 etkinleşecek ve daha sonrasında Windows 10 temiz kurulum yaparken herhangi bir ürün anahtarı girmeyeceksiniz. Ürün anahtarı sorulduğunda atlama tuşuna basacaksınız.
2. Yeni bilgisayara Windows 10 lisansınızı taşıyamazsınız.
3. Windows 10'a geçtiğinizde key verilmeyecek, etkinleştirme donanım kimliğiniz üzerinden gerçekleşecek.

1. Etkinleştirilmiş Windows 8.1 üzerine yükseltme yaptıktan sonra Windows 10 etkinleşecek ve daha sonrasında Windows 10 temiz kurulum yaparken herhangi bir ürün anahtarı girmeyeceksiniz. Ürün anahtarı sorulduğunda atlama tuşuna basacaksınız.
2. Yeni bilgisayara Windows 10 lisansınızı taşıyamazsınız.
3. Windows 10'a geçtiğinizde key verilmeyecek, etkinleştirme donanım kimliğiniz üzerinden gerçekleşecek.
Eski bilgisayarıma Windows 7 kurduğum zaman yeni alacağım freedoss bilgisayarıma o halde elimde bulunan Windows 8 pro ya da 8.1 pro elimde bulunan key ile kurabilirmiyim?

Eski bilgisayara ne kurduğunuz önemli değil. Windows 8 ve ya 8.1 yüklü sabit diski başka bilgisayara taktığınızda etkinleştirme devre dışı kalıyor. Eski bilgisayara tekrar taktığınızda etkinleştirme gerçekleşiyor.
Update ederken karşıma gelen sözleşmede yer alan açıklama;

4.Devir. Yazılımı Almanya'daki bir tüketici olarak veya bu sitede (aka.ms/transfer) listelenen ülkelerden herhangi birinde aldıysanız, bu bölümün hükümleri geçerli değildir ve bu durumda, yazılımın üçüncü bir kişiye devri ve yazılımı kullanım hakkı ilgili yasalara uygun olmalıdır.

a.Cihaza önceden yüklenmiş yazılım. Yazılımı bir cihaza önceden yüklenmiş olarak alırsanız (ve bir cihaza önceden yüklenmiş yazılımdan yükseltme yaptıysanız), yazılımı kullanma lisansını doğrudan başka bir kullanıcıya ancak lisanslı cihazla birlikte devredebilirsiniz. Bu devir, yazılımı ve cihazla birlikte verilmişse, ürün anahtarını içeren orijinal Windows etiketini içermelidir. İzin verilen bir devir işleminden önce, diğer taraf, yazılımın devri ve kullanımı için bu anlaşmanın geçerli olduğunu kabul etmelidir.

b.Tek başına yazılım. Yazılımı tek başına bir yazılım olarak alırsanız (ve tek başına bir yazılım olarak aldığınız yazılımdan yükseltme yaptıysanız), yazılımı, size ait olan başka bir cihaza devredebilirsiniz. Eğer, (i) yazılımın ilk lisanslı kullanıcısıysanız ve (ii) yeni kullanıcı, bu anlaşmanın şartlarını kabul etmişse, yazılımı başkasına ait bir cihaza devredebilirsiniz. Yazılımı devretmek üzere almanıza izin verdiğimiz yedek kopyayı veya yazılımın geldiği medyayı kullanabilirsiniz. Yazılımı yeni bir cihaza her devrettiğinizde, önceki cihazdan kaldırmalısınız. Yazılımı, lisansı cihazlar arasında paylaştırmak amacıyla devredemezsiniz.
Böyle verilmiş ama :kararsız:

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (18).png
    Ekran Görüntüsü (18).png
    20,3 KB · Görüntüleme: 238
  • Ekran Görüntüsü (19).png
    Ekran Görüntüsü (19).png
    18,6 KB · Görüntüleme: 294
Sizin durumunuzu kapsamıyor. Retail lisansınız varsa bu durum geçerli. Siz freedos 29TL'ye Windows 8 yükseltme paketini aldınız. Windows 8 lisansı değil. Yükseltme paketiyle nasıl sistemi etkinleştirdiniz bilmiyorum. Diyelim ki yükseltme paketi yerine Windows 8 lisansı aldınız. O lisans oem lisansı sadece bir bilgisayar için geçerli. Retail lisans ise kutulu satılan fiyatı oem lisansına göre daha yüksek olan bir lisans.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı