Exe.
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar. Benim bir sorun olacak. Şimdi benim freedoss işletim sistemi bir bilgisayar almıştım. Daha sonra 79 tl olan Windows 8 proyu 29 TL ye aldım. Bilgisayarıma kurdum. Daha sonra bir güncelleme ile 8.1'e geçtim. Görev çubuğunun sağ tarafında başlat menüsünden Windows 10 rezerve işlemini yaptım. Şimdi ise Windows 10 başlatmaya hazır bildirisi geldi. Benim asıl sorum ise şu; Ben bu Windows 10 u kurduğumda(yükseltme işlemini yaptığım zaman) elimdeki Windows 8 pro yani şimdiki Windows 8.1 pro keyi ile birlikte bilgisayarıma Windows 10 temiz kurulumu yapabilecek miyim(yada nasıl yapacağım?). 2. Sorum ise; Yeni bir bilgisayar aldığım zaman Windows 10’u kullandığım bilgisayara Windows 7 formatı atarak yeni alacağım bilgisayarda Windows 10’u elimde bulunan Key ile kurulumunu yapabilecek miyim(Nasıl yapmam gerekiyor?) 3. Sorum ise Windows 10’a geçtiğimde key verilecek mi? 1 sene içerisinde Windows 10 geçiş hakkı veren Microsoft bir sene içerisinde Windows 10’a geçiş yaptığımız zaman bir sene sonrasında yanış hatırlamıyorsam 2016 26 Temmuz ayından sonrası için ben yeni bilgisayar alacaksam ona nasıl Windows 10 yükleyeceğim? Eski bilgisayarıma windows7 yüklediğimde yeni alacağım bilgisayara Windows 10’u nasıl yüklemem gerekiyor? Tekrar Windows 8.1 yükledikten sonra Windows 10’a geçiş yapabilecek miyim? Bence yapamayacağım gibi çünkü 26 Temmuz’a kadar geçiş işlemi oluyor diye biliyorum. Birde aklıma takılan bir soru daha şu Windows 10’un bios’a imzasını atma olayı öyle bir durum olursa yani ben Windows 10’a geçersem şimdi yeni alacağım bilgisayarda (freedoss) Windows 10’u kullanamamam anlamına geliyor değil mi? O zaman Windows 10’ olan bilgisayarıma Windows 7 atarak yeni alacağım bilgisayara ise elimdeki key ile 8.1 atarak kullanmak zorunda kalacağım doğru mu?