PC çalışıyor, ancak Gromacs programını çalıştırdığımda psu fanı deli gibi dönüyor. Ben de acaba güç mü yeterli galmiyor anakarta diye düşünüyorum. Bu arada Gromacs moleküler simülasyon programı.Çalışır. Hatta hız aşırtma potansiyeliniz yine olacak.
Anakartımın üzerinde iki adet güç besleme bölümü var ancak aldığım Color Master PSU'da 1 adet 8 pinli kablo var. İkincisi için PCI-e güç kablosu bağlasam olur mu?
Ya da çözüm olarak ne önerirsiniz?
PSU yu Denizli'deki Vatan Bilgisayar'dan aldım. Stanttaki eleman "hiçbir psu da çift güç beslemesi olmaz mutlaka dönüştürücü alman lazım" dedi. Dönüştürücü hakkında bir öneriniz var mı?O 4 Pin güç girişini keyiflerinden koyacaklarını düşünmüyorum. Bugün olmasa da uzun vade kullanımda anakartın o güç eksikliği umulmadık sorunları tetikleyebilir. Almadan önce keşke ufak araştırma yapsaymışsın. Anakartı kullanacaksan boşta kalan 4 pin CPU güç girişi için PSU kablolarına uygun bir dönüştürücü mutlaka al derim ya da hiç uğraşma satıp yerine B450 anakart al.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.