8 GB RAM, 4 GB kullanılabilir sorunu

emre31s

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Recep bey. 8 GB RAM'im 1 GB ekran kartım ve i5 işlemcim var. Resimde attım 8GB RAM'in bilgisayarımda görev yöneticisine girdiğimde 4GB RAM'ın kullanıldıığını gösteriyor. Bu kalan 4GB nereye giidiyor? Ekran kartınamı ekran kartıylamı paylaşıyor? Böyle bir şeyin olmasını istemiyorum. Sorun nedir acaba? Ekran kartım zaten 1GB
Adsız.png
dd.png
ddddd.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim 8GB lık işlem yokki kullanılsın. İhtiyacı olunca zaten kullanıcak hepsini sıkıntı yapma. Eğer o 4GB 8 GB olsaydı emin ol bilgisayarın donardı ram kullanımı arttığı için. Yani istersen dene yapılan işlem artınca ram kullanımı artar. Senin 8GB'lik raminden 4GB'sini kullanma ihtiyacı varmış o anlık.Buyur bende de böyle :)
upload_2016-9-16_11-54-52.png

Zaten dikkat edersen attığın resimde 3,8/7,8 yazıyor. 7,8GB kullanılabilir olduğunu burdan anlamak güç değil.
  1. Kardeşim iyi güzelde ben suan 4 GB'lık performans alıyorum ama ayrılmıs ekran kartına galıba dıger 4 GB.
kardeşim iyi güzelde ben suan 4gblık performans alıyorum kullanılano ama ayrılmıs ekran kartına galıba dıger 4 gb
3,5/8 yazıyor bak orda kalan 4 GB nerede onu söylüyoruz neden 8/8 değıl yada 8/7?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kardeşim anlamamakta zorluk mu çekiyorsun ? Arkadaşım kullanılan miktar o. Hepsini kullanmamalı. O anda o kadar işlem yapılıyor. Aç bakayım 8GB lık işlem bak hepsi kullanılıyor mu? Deli ediyorsunuz adamı ya.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı