8 GB RAM, 5.96 GB Kullanılabilir

FxEfe

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2018
Mesajlar
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar hepinize. 8 GB RAM mevcut bilgisayarımda ama 5,96'sı kullanılıyor diye gözüküyor. Onboard ekran kartım devre dışı ve kullanılmıyor. Sizce neden böyle kullanılıyor?

A10-7870K işlemci
RX 460 2 GB ekran kartı
MSI A68HM-E33 V2 anakart
500 GB HDD Toshiba
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Forumda bu yanlış anlaşılmayla alakalı çok fazla konu açılmış durumda. Kullanılabilir+kullanılan bellek miktarı sizin toplam RAM miktarınızdır. 32 GB RAM takılı durumda ve an itibariyle kullanılan miktar 9,6 GB boşta yani kullanılabilir olan 22,3 GB görünüyor. Sizde ise tahmini olarak 2 GB işletim sistemi, tarayıcı vb. şeyler tarafından kullanılıyormuş size kullanılabilir 5,96 GB kalmış. Kısacası bir sorun yok.

ram.PNG
 
32 bit işletim sistemi 8gb desteklemiyor bildiğim kadarıyla. 8 GB olarak kullanmak istiyorsan 64 bit işletim sistemi yüklemen gerekiyor. İşletim sistemini de yazarsan iyi olur gelecek cevaplar için.

RAM.JPG
 
Bilgisayarındaki gereksiz dosyaları sil tüm güncellemeleri yap kapa aç yap belki bir miktar düzelir bide uygulama sildigin zaman tüm dosyaları silinmez bu yüzden %appdata% den ve program files 86x den sildigin uygulamalarin klasörlerin de sil ek olarak da çöp kutusu nu boşalt masaüstünden
 
Forumda bu yanlış anlaşılmayla alakalı çok fazla konu açılmış durumda. Kullanılabilir+kullanılan bellek miktarı sizin toplam RAM miktarınızdır. 32 GB RAM takılı durumda ve an itibarıyla kullanılan miktar 9,6 GB boşta yani kullanılabilir olan 22,3 GB görünüyor. Sizde ise tahmini olarak 2 GB işletim sistemi, tarayıcı vb. şeyler tarafından kullanılıyormuş size kullanılabilir 5,96 GB kalmış. Kısacası bir sorun yok.

Eki Görüntüle 350898

Kanka, benim de 16 GB RAM varken 8 kullanıyor bir tek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı