Sistem 64 kurulu. Bellek üst sınırı çözümünü de denedim restledikten sonra tekrardan default haline geliyor. Ayrıca bıos ekranında 4 GB olarak görünüyor RAM. Ama bilgisayar ekranın da 8 GB olarak görünüyor. Ram slotlarını denedim. 1. slotta ekran görüntü vermiyor bilgisayar çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. Slot sorunlu sandım fakat 8 GB olarak görmesi ilginç değil mi ?Sisteminiz 32 bit değil ise şöyle bir çözümü aktaracağım.
Windows ve R tuşlarına aynı anda basarak yada başlat arama kısmına çalıştır yazarak çalıştırı açınız.
Msconfig yazıp enterlayın. Önyükleme sekmesine gelip gelişmiş seçenekler butonuna basın.
Bellek üst sınırı diye bir tik var. Tik işaretliyse işaretini kaldırın.
Bu çözüm ayarları kurcalamadıysanız işe yaramaz. Çünkü default olarak tiksiz oluyor zaten. Muhtemelen siz 32 bit kurmuşsunuz yada 2 tane 4GB raminiz varsa biri tam oturtulmamış olabilir. Biri oturtulmamışsa ve bilgisayarınız 4gb ram görüyorsa bios da 4gb ram yazar. Kontrol edin.
64 kurulu hocam.Muhtemelen sistemi 32 bit kurmuşsun.
8 Görmesi ilginç ama büyük ihtimalle slotlardan biri bozulmuş.Sistem 64 kurulu. Bellek üst sınırı çözümünü de denedim restledikten sonra tekrardan default haline geliyor. Ayrıca bıos ekranında 4 GB olarak görünüyor RAM. Ama bilgisayar ekranın da 8 GB olarak görünüyor. Ram slotlarını denedim. 1. slotta ekran görüntü vermiyor bilgisayar çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. Slot sorunlu sandım fakat 8 GB olarak görmesi ilginç değil mi ?
64 kurulu hocam.
Bozulmuş olsa nasıl 8 görsün ki ? Bıos ayarlarından falan slot kapatılmış olamaz mı acaba ?8 Görmesi ilginç ama büyük ihtimalle slotlardan biri bozulmuş.
O konuda bir fikrim yok 2 rami de başka bilgisayarda denerseniz sorun daha net anlaşılabilir.Bozulmuş olsa nasıl 8 görsün ki ? Bıos ayarlarından falan slot kapatılmış olamaz mı acaba ?
Kodlama yada bios ekranından ram ayarlarından yapılabilir diyenler var ama msi ayarlarından bulamıyorum RAM ayarlarını. İnternette örnekleri var fakat farklı ana kartlar üzerinden yapılmış.O konuda bir fikrim yok 2 rami de başka bilgisayarda denerseniz sorun daha net anlaşılabilir.
Yada 2 ramide sökün ve yumuşak sınav silgileri ile slota takılan yerleri temizleyin ve ıslatmadan slotlara üfleyip tekrar takın.
Söküp taktım 2-3 kere ramleri oldu. Ama kasaya vurunca falan donuyor sonra ram gene gidiyor. Sanırım slot sorunlu.Sorunu nasıl çözdünüz acaba merak ettim bende aynı sorundan müzdaribim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.