8 GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.98 GB Sorunu

abdul61kadir7

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci-Tekniker(Elektrik-Elektronik)
İyi akşamlar arkadaşlar. Elimde Corsair vegeance pro series dual kit ram var 2*4gb. BIOS'ta default olarak çalışma hızı 1334 Mhz yazıyor. Anakartımın 1888 Mhz O.C.'siz kaldırdığını biliyorum (Gigabayt 990 FXa ud5 ). BIOS'a girip ramlerin çalışma frekansını en fazla 1600 yapabiliyorum.

BIOS'ta ve CPU-Z programımda 8 GB ram yazıyor ama bilgisayarımın özelliklerine girdiğimde kullanılabilir ram miktarı 3.98 GB yazıyor. Ne yaptıysam çıkamadım işin içinden. Acaba İşlemcim mi desteklemiyor AMD Phenom II X4 95(O.c ile 4 Ghz yaptım).

Ayrıca çift kanal olarak kullanılan Ramlerimi 1600 MHz'de çalıştırdığımda tek kanalmış gibi davranıyor. 2 adet resim atıyorum. Şimdiden yorumlar ve yardımlarınız için teşekkürler...

2.png
1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi üst sınır yok yani tik işaretini kaldırdım.

DIMM slotlarini kontrol et. Anakart kitapcigina uygun olarak yerlestir.
Manuelde Kit RAM'leri DDR 3 slot 1 ve slot2 ye takın diyor. Anakartın üstüne dikkatlıce baktım ve Ramleri yerleştirdim.

Arkadaşlar araştırmalarım sonucu AMD Phenom II x4 955 işlemci 1334 Mhz kadar RAM destekliyor.Bende işlemcimi değiştirme yoluna gidiyorum anakartım GIGABYTE 990-FX UD5 REV 3.0
Bütçem 350 TL şimdiden yorumlarınız için teşekkürler....

SSD var sistemde (okuma hızı yazma hızı 450 mb) ya içime dert oldu bu RAM'ler istediğim randımanı alamıyorum ayrıca bu sistemdeki işlemciyi başka bir Pc den söktüm.Bu işlemciyi yerine takıp eski bilgisayarı satmayı düşünüyorum açıkçası...Hazır eski RAMleri de sökmüşüm :)

@Recep Baltaş yorumlarınızı alabilir miyiz?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı