8 GB RAM Neden Yetersiz?

Çoğu oyun Nvidia destekliyor o yüzden dedim bende seviyorum rx580 i fakat 1060 6 GB aldım bende geçen hafta topladım :)

2 kart da güzel ve ileriye dönük kartlar bence bu arada sadece rx580 değil :)
Öyle tabiki de bende RX580 var diye işte hep kendiminki övdüm. 1060'ım olsa onun iyi yanlarını söylerdim oyunlara optimize falan. İnsana kendi malı hoş geliyor. İkisi de birbirine denk kartlar genel olarak. Nvidia optimizasyon konusunda daha iyi, AMD DX12.
 
Mesela artık 4GB yeterli değil yeni programlar oyunlar vs çıkıyor. Bu günlerde 8GB RAM'lerde artık
yetmiyor ondan 16GB alınması gerek örneğin Far Cry 5 veya Watch Dogs 2 gibi oyunlar minimum
8GB RAM istiyor. Bu zamanlarda 16GB RAM gerekli tüm oyun sistemlerinde.
 
Konu çok fazla uzamıyor mu sizce de? Bayağı bilgi kirliliği oluştu. Merak ediyorum konu sahibi arkadaş amacına ve merak ettiği sorunun cevabına ulaşabildi mi diye.
 
Yetersiz diyen insanların sanırım 32 GB RAM miktarı var.
8 GB gayet yeterlidir merak etmeyin. Çoğu ilginç tip her oyunu en yüksek ayarlarda oynamayı kendine farz olarak benimsiyor ve doğal olarak kendilerince yetmiyor.
4 GB RAM ile hala oyunların %80 kadar fazla bir kısmını oynarsınız.
 
Konu çok fazla uzamıyor mu sizce de? Bayağı bilgi kirliliği oluştu. Merak ediyorum konu sahibi arkadaş amacına ve merak ettiği sorunun cevabına ulaşabildi mi diye.

Verdiğiniz yanıt beklediğim yanıttı diyebilirim. Çok güzel açıkladınız teşekkür ederim. Ben hiç o sınırs gelmedim çünkü. Yeni aldığım 1060 ile en ağır oyunlarda ancak 7 civarını gördüm. Forza'nın da o kadar RAM harcadığını bilmiyordum. Kısacs kullanıma göre değişir bir şey. Benim tepkim de bunu herkes için görenlere... Çok saçma buluyorum çünkü ben yetersiz denmesini. Bana kalırsa 4 GB RAM bile bazı insanlar için fazls olabilir :D

Fark ettiyseniz arkadaşın cevabı aradığım cevaptı ve bunu belirttim... Konuya yazan bir tek siz değilsiniz. İsteyen istediği kadar bu konu başlığı ile ilgili konuşur...
Ve evet bilgi kirliliği oldu birazcık bence de.
Mesela artık 4GB yeterli değil yeni programlar oyunlar vs çıkıyor. Bu günlerde 8GB RAM'lerde artık
yetmiyor ondan 16GB alınması gerek örneğin Far Cry 5 veya Watch Dogs 2 gibi oyunlar minimum
8GB RAM istiyor. Bu zamanlarda 16GB RAM gerekli tüm oyun sistemlerinde.

Tüm oyun sistemlerinde sözü benim merak ettiğim şey işte. Tüm oyun sistemlerinde gerekmiyor. Benim mesela o oyunlarda gözüm yok :D O oyunlarda gözü olmayan tek kişi olmadığımı da biliyorum. Peki ama neden herkese zorunlu bir şeymiş gibi empoze ediliyor?
 
2GB belleği olanlar ne yapsın :)
Oyun oynanmıyorsa modifiyeli Windows'lar ile 2GB RAM gayet kullanışlı. :) Örneğin yaptığım optimizasyon ayarları ile 2GB RAM'e sahip laptop ile internette Facebook, Twitter, Technopat Sosyal üçlüsünü 1.5GB harcayarak kasmadan kullanabiliyorum. :) Yani olay tamamen size bağlı. Yetinirseniz yeter, fazlasını isterseniz yetmez. O laptopta Google Drive açsam o anda, RAM %100 olur ve takılmaya başlar.
 
Bilgisayar toplama konularında, 8 GB RAM'in yetersiz olduğunu dile getiren çok insan gördüm. Hem Technopat Sosyal'de hem de diğer başka forum sitelerinde.

Benim anlayamadığım bir husus var sanırım. Tamam bazı oyunlar 8 GB RAM'in tamamını harcıyor resmen. Bazı oyunlara kesinlikle yetmiyor ama piyasadaki oyunların bir çoğuna fazlasıyla yetmiyor mu? 4GB RAM kullanırken bile fazlasıyla memnundum. Arada droplar yesem de birçok oyunda dert edeceğim seviyelerde olmuyordu kesinlikle.

Sorum 8 GB RAM'i yetersiz görenlere. Sizce neden 8 GB RAM yetersiz? Piyasada binlerce, yüzbinlerce oyun varken. Bunların ancak parmakla sayılabilecek kadarı 8 GB RAM'i zorlamıyor mu? Tamam kabulüm bu oyunlardan bazıları da en çok oynanan oyunlar olabilir ama sadece onlar oynanmıyor sonuçta. Benim gözden kaçırdığım, anlamadığım veya bilmediğim herhangi bir şey var ise bilgilendirir misiniz acaba?

Bu arada bilgisayarımı yeni topladığımdan 4 GB RAM'den 8 GB RAM'e geçtim ve inanılmaz bir huzur sağladı içimde :p Fakat bunun aynısının 16 GB RAM'e geçince (oldukça yakın zamanda geçeceğim) olacağını hiç zannetmiyorum. Bunu da söylemek istedim :p
Dostum eğer sadece oyun oynayıp canlı yayın vb. işler yapmıyorsan 8 GB RAM gayet yeterlidir.Yayın yapıyorsan ise 16 GB idealdır.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı