8 GB RAM'i 16GB'a yükselttim performans farkı olmadı

8 GB DDR4 2666MHz SO-DIMM Kingston RAM vardı sistemimde 16 GB'a yükseltmek istedim performans artışı olsun diye 1x16 GB RAM aldım pek bir şey değişmedi sistemimde tek RAM yuvası var herhalde bu yüzdendir sizce aldığım RAM'i iade etmeli miyim?

Güzel upgrade artık 20'den fazla Chrome sekmesi açabilirsin.
 
Çift kanal yapmadıktan sonra 1x64 GB yapsan da bir değişiklik göremezsin. RAM'leri çift kullanmak performans artırır 2x8 GB, 2x16 GB gibi.

İkinci yuvası olmayan dizüstüne masraf etmeye pek gerek yok. Kalabilir de, iade de edebilirsin sana kalmış.

Sonuçta tek yuvası varmış. İade etse bile 8 GB tek kanal kullanacak bana göre iade etmesin. Fazla belek isteyen oyunlarda sıkıntı yaşar.
 
Intel ise normaldir.
Böyle bir şey yok. Çift kanal bellek, Intel veya AMD olmasına bakmadan performans artışı sağlar çünkü Threadripper falan almadığın sürece bütün işlemciler dual channel senaryosuna göre üretiliyor. Single channel kullandığında performansın doğal olarak az olur.
 
Aslında CPU-Z'den bakınca ve Görev Yöneticisi'nden bakınca çift slot görünüyor ama ASUS nasıl daha ucuza yapabilirim diye 2. RAM yuvasını takmamış.
 
Böyle bir şey yok. Çift kanal bellek, Intel veya AMD olmasına bakmadan performans artışı sağlar çünkü Threadripper falan almadığın sürece bütün işlemciler Dual channel senaryosuna göre üretiliyor. Single channel kullandığında performansın doğal olarak az olur.

Hayır, ikisinde de artış olur evet ama Ryzen'lerde Intel'e göre daha fazla artış oluyor. Tek kanal ram kullanıyorsa artmaması normal.
 

Geri
Yukarı