8 GB RAM'in 3.98 GB Kullanılabilir Olarak Gözükmesi

m0ntana1337

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhabalar. Windows 8.1 den Windows 10 Pro'ya geçtim. Hafif takılmalar, bilgisayarı kapat tuşuna basınca 1 dakika sonra kapanması, FPS düşüşü gibi sorunlarla karşılaştım. Bütün driverlerim güncel. Ve bilgisayar özelliklerinde RAM miktarı 8 GB, kullanılabilir 3.98 GB yazıyor. Anakartta 2 slot var, RAM leri tek tek denedim çalışıyor. İkisini takınca da çalışıyor ama BIOS 4GB görüyor. BIOS güncel. Lütfen yardım edin. Windows 8.1 de böyle bir sorunum yoktu.

Denediğim Yöntemler:
- msconfig deki önyükleme alanında işletim sistemimi seçip gelişmiş seçeneklerdeki bellek üst sınırındaki tiki kaldırdım.
- Memtest86+ uygulamasıyla RAMleri test ettim sıkıntı yok.

Ekran Görüntüleri:
Ekran a.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

asasdasdasd.png
Ekran Alıntısıasdasd.PNG

Biraz geç bir cevap olacak ama sorunun nedeni çok garip.Işlemcimin köşedeki 4 5 pini yamulmuş. Düzeltince sorunum düzeldi

Anakartim uefi desteklemiyor. Bir de bios modu yeni anakartlarda direk uefi olarak gozukuyor. Benim anakartim eski oldugu icin eski yaziyor bu da bios oldugunu anlamaya yariyor

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı